Noutati

2014, LUDUȘ-SHANGHAI !

 

 

În sala de ședințe a Hotelului „Sabis”, a avut loc la început de februarie 2014, prima întâlnire a oamenilor de afaceri și a reprezentanților administrației locale din orașul Ludușși din unele comune învecinate interesați să încheie parteneriate cu oameni de afaceri din Republica Populară Chineză, una dintre marile puteri economice ale lumii contemporane.

IMG_1342

Inițiatorii întâlnirii, domnii Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Ludușși ing. Daniel Șofron, directorul serviciului ADP-APL, au prezentat lista celor 100 de mari firme chinezești dispuse să investească în România, programul Conferinței de la Shanghai, din zilele de 26-30 martie 2014, cu tema „Regimul juridic al investițiilor și oportunitățile de a investi în România” (în multe domenii), Scrisoarea de intenție a Primăriei orașului Luduș, în care este conturat potențialul economic și de pregătire profesională al comunității locale. Scrisoarea de intenții va fi prezentată în cadrul Conferinței de la Shanghai, însoțită de invitația oficială adresată oamenilor de afaceri chinezi să viziteze, în acest an, orașul Ludușși zona de vest a județului Mureș. Domnul Sorin Nemeș, patronul societății „Romferchim” Luduș, a împărtășit celor prezenți unele dintre secretele  reușitei sale colaborări actuale cu firme chinezești.

Demersul oficialităților ludușene vizează o nouă inserție de capital străin în economia orașului și a localităților învecinate, crearea de noi locuri de muncă și de noi surse de venit la bugetele locale.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la ing. Daniel Șofron, la telefonul 0265.411.548 și de la dl. avocat Florică Ciutacu, din București, la tel. 0757.612.808 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

IMG_1343

Poate este de interes public să reamintim că ludușenii și navetiștii din zonă au avut, timp de mulți ani, numai de câștigat din colaborarea Fabricii de Confecții Metalice și Articole din Cauciuc-FCMAC (ulterior, Romvelo Luduș), unitate etalon a României socialiste, cu întreprinderi chinezești în domeniul fabricării de anvelope pentru biciclete și motorete, dar și al reșapării anvelopelor pentru autoturisme și camioane. Colaborarea a decurs bine până la evenimentele din decembrie 1989, din România. Este o realitate de care își aduc aminte sutele de foști salariați ai FCMAC-ului, economistul Eugen Onac și inginerul Ioan Borda, fost director. Declinul postdecembrist al întreprinderii s-a încheiat în anul 2007, prin falimentul ei. Acum, ludușenii au inclus în bogata ofertă de colaborări economice, de facilități legislative și administrative, posibilitatea de repunere în funcțiune sau de reprofilare a Societății „Romvelo” cu sprijin chinez.

Personal calificat există, iar prin clasele de învățământ profesional ale Liceului Tehnologic Nr. 1 din localitate pot fi instruiți viitorii specialiști cu pregătire medie.

                                                                

 

 

 

A CONSEMNAT,

MIRCEA GHEBOREAN

Articole Similare

Back to top button