Noutati

60,42% promovabilitatea la Bacalaureat 2018, la Liceul Tehnologic din Luduş!

 

Rezultatele examenului de bacalaureat 2018 au fost afişate, miercuri, 4 iulie, la Liceul Tehnologic din Luduş, iar Radio Transilvania vă ţine la curent cu cele mai noi date legate de acest examen. Aşadar în Luduş, la Liceul Tehnologic, s-au înscris la examene un număr total de 187 candidaţi, absolvenţi atât din anii anteriori cât şi din 2018.

Probele orale ale bacalaureatului s-au desfăşurat în perioada 12-22 februarie, iar cele scrise între 25 şi 28 iunie. Absolvenţii de liceu care nu au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat au putut depune contestaţii, miercuri 4 iulie, până la ora 20.00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 5-8 iulie, urmând ca pe 9 iulie să fie afişate rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

 

 

În urma rezultatelor la Bacalaureatul 2018, sesiunea de vară, înainte de rezolvarea contestaţiilor, la Liceul Tehnologic din Luduş, au promovat 60,42%, adică 113 dintre cei 187 elevi înscrişi, atât din promoţia 2017-2018, cât şi din promoţiile anterioare. Procentul de promovabilitate al promoţiei curente a fost: 67,47%. Procentul de promovabilitate pe judeţul Mureş a fost de 58,8%, elevii luduşeni reuşind să-l depăşească şi în acest an.

Fruntaşa celor promovaţi a fost eleva TOCACIU VALERIA ANDRADA, obţinând o medie generală de 9,81, fiind urmată de IUGA OANA ANDREEA cu 9,65, iar locul 3 fiind obţinut de elevele CRĂCIUN BIANCA SABINA şi POPA ȘTEFANA LORENA BIANCA aflate la egalitate, cu media 9,56

Totodată, au fost obţinute zece note de 10 la materiile:

Limba şi literature română, prin Pîrlea Teodora Cristina

Istorie, prin Rațiu Paul Iulian

Matematică, prin Tocaciu Mihai, Călugăr Daniel Raul, Iuga Oana Andreea, Popa Ştefana Lorena şi Molnar Tas Szilveszter

Anatomie şi fiziologie prin Popa Ştefana Lorena

Logică şi argumentare, prin Major Diana Silvia şi Sălcudean Mădălina Sorina

“Rata de promovare la bacalaureat este de 67,47 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor. Este un rezultat bun pentru moment, însă este foarte important să avem în vedere şi candidaţii care se vor prezenta doar la sesiunea a doua, în luna august şi care nu s-au înscris la prima sesiune. Să nu uităm că Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş este o şcoală cu tradiţie, unde se face învăţământ la modul cel mai serios. Dovadă o stau şi rezultatele elevilor la bacalaureat, cu acest procent de promovabilitate de peste 65 la sută, precum şi participarea lor la olimpiadele naţionale. Felicitări tuturor elevilor promovaţi!”– ne-a declarat prof. Claudia Botezan, directorul unităţii de învăţământ.

 

 

 

A consemnat

Dan Luduşan

Articole Similare

Back to top button