Noutati

7312 la Luduș!

 

Da, acesta este totalul mijloacelor de transport înregistrate în evidențele Serviciului economic din Primăria orașului Luduș.

La 29 aprilie 2024, persoane fizice și juridice plăteau impozitul corespunzător pentru mijloacele de transport pe care le dețineau, asta fiind dovada că cele 7312 mijloace de transport există în mod sigur în oraș, pe străzi, în garaje și în curțile deținătorilor. La cele 30 de categorii de impozitare la acest capitol sunt înregistrate, printre altele, 20 de autoturisme electrice, 95 de autoturisme hibride și 5537 de autoturisme  cu capacitate cilindrică diferită, cu motoare cu combustie internă. Pe lângă autobuze, autocare și microbuze (65) sunt înregistrate și  trei bărci cu motor, 14 căruțe, și acestea fiind mijloace de transport, precum și trei vehicule istorice, 25 de tractoare și 249 de vehicule pe două roți.

 

 

În ultima perioadă, fiind și an electoral, au apărut discuții în contradictoriu între cei care se numesc ecologiști care apără spațiile verzi și cei mulți deținători de autovehicule care doresc tot mai multe locuri de parcare. În această situație, Primăria orașului s-a preocupat să amenajeze parcări cu, sau fără plată în zonele aglomerate din cartierele cu blocuri. Este adevărat că acestea nu sunt supraterane sau subterane, așa cum visează adepții SF. Nu a Studiilor de Fezabilitate ci ale dorințelor Științifico Fantastice. Pentru a crea noi locuri de parcare a fost regândit  domeniul public al orașului, operațiune în care au fost tăiați câțiva copaci și garduri vii, motiv pentru ecologiști să fie nemulțumiți. Ei nu știu că în proiectul de reabilitare a spațiilor verzi este prevăzută plantarea unui număr de 1000 de pueți de arbori și de arbuști.

La fel ca în povestea cu drobul de sare se induce teama că locuitorii orașului vor fi privați de oxigenul produs de vegetație. Pe cei care sunt temători îi rog să privească în jur din orice punct al orașului și să vadă câtă vegetație există în imediata apropiere a Ludușului. Să nu uităm că trăim într-un oraș mic în care nu suntem copleșiți de betoanele unei mari metropole. În altă ordine de idei, le spun celor care încă nu s-au convins de realitatea că poluarea olfactivă produsă de Fabrica de zahăr nu poate fi stopată, le spun deci, că există totuși o soluție pe care am văzut-o aplicată de curând, aceea de închidere a fabricii. Doriți asta, domnilor?

 

 

 

A consemnat

Ioan A. BORGOVAN

Articole Similare

Back to top button