Noutati

“Coborârea de pe A3, un pas important pentru deschiderea Zonei Industriale a orașului” – Cristian Moldovan, primarul Ludușului

 

În cadrul vizitei de lucru pe șantierul autostrăzii A3, ministrul transporturilor și infrastructurii a discutat cu primarul orașului Luduș despre construirea coborârii de pe autostradă în zona industrială a orașului, un proiect în care edilul ludușean s-a implicat personal.

“Am ridicat două probleme în discuția cu ministrul Grindeanu. Prima legată de închiderea, de luna viitoare, a podului rutier de peste râul Mureș din Luduș. Podul va fi închis pe câte un sens de mers câte 6 luni. Ieri (alaltăieri – n.r.) am făcut o simulare. Am închis circulația pe un sens de mers și s-a făcut o coadă de peste un kilometru. Vă dați seama că în momentul începerii lucrărilor riscăm să blocăm șoseaua E60. Astfel că i-am solicitat ministrului să ne pună la dispoziție, pe perioada executării lucrărilor la pod, un pod provizoriu, din pontoane, pe care să-l amplasăm în vecinătate”, a declarat primarul Cristian Moldovan.

 

 

“De asemenea, am mai ridicat problema coborârii de pe autostrada A3 în Zona Industrială a orașului. În momentul de față, lucrarea se află în fază de proiectare, după care va urma licitarea execuției acesteia. Ministrul ne va putea da date estimative privind termenul de realizare abia după ce va fi atribuită lucrarea de execuție. Este un obiectiv deosebit de important care va ajuta la dezvoltarea economică a orașului, la deschiderea Zonei Industriale, care va deveni mult mai interesantă și la devierea traficului greu din oraș direct spre autostradă”, a mai precizat edilul ludușean.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit, prin licitație, proiectarea pentru execuția unui drum de legătură/coborâre de pe Autostrada A3 în zona industrială a orașului Luduș. Drumul de coborâre de pe autostradă prevede o pasarelă și două sensuri giratorii. Acesta va descărca traficul rutier în zona stației de epurare a orașului. CNAIR a licitat proiectarea a 12 astfel de coborâri de pe autostrăzile deja construite, una dintre ele fiind în județul nostru. Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a spus că a discutat deja cu proiectantul lucrării, care a propus trei variante, fiind aleasă cea care presupune cele mai puține exproprieri. “Știu câte demersuri a făcut primarul Cristian Moldovan pentru ca Ludușul să beneficieze de această conexiune. Iată că, până la urmă, cei de la București au înțeles importanța acestui drum de coborâre/urcare pe autostradă, iar demersurile pentru realizarea lui sunt în linie dreaptă. Odată realizat acest drum, va aduce oportunități deosebit de importante pentru dezvoltarea orașului și a zonei”, a precizat deputatul PSD de Mureș, Dumitrița Gliga.

 

 

A consemnat
Dragoș Bardoși

 

Sursa: CUVÂNTUL LIBERwww.cuvantul-liber.ro

Articole Similare

Back to top button