Noutati

„Ziua Eroilor” la Luduș

 

 

Ziua Eroilor” a fost decretată ca sărbătoare națională a poporului român o dată cu ziua în care creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului Isus Christos despre care protopoul ortodox Lucian Voșloban a precizat că „În a 40-a zi după marele Praznic al Învierii Domnului, Biserica a rânduit ca împreună cu momentul Înălțării la Ceruri a Mântuitorului să fie cinstiți și eroii români căzuți pe toate câmpurile de luptă, dar nu numai aceștia, ci și cei care au luptat în închisori, în lagăre, păstrând credința și demnitatea poporului român”.

Joi, 13 iunie Primăria orașului Luduș a organizat o slujbă de pomenire a eroilor la care preoții Protopopiatului Ortodox: Lucian Voșloban, Constantin Savu, Mihai Cercel, Valer Moldovan, Lucian Bucea și Ioan Florea au oficiat cuvenita slujbă de pomenire, după care protopoul Lucian Voșloban a vorbit despre semnificația sărbătoririi Zilei Eroilor în context religios și laic.

 

 

La festivitatea de depunere a coroanelor de flori au fost prezenți primarul Cristian Moldovan, viceprimarul Kis Istvan, col. (r) Sever Popovici, col. (r) Valerie Cecălăcean, Nicolae Cotta, Liviu Botezan, Cornel Luca, Sebastian Căpușan și consilierii locali PSD Ioan Banea, Carmen Petac, Alina Șofron, Claudiu Ciucă și Emil Stan.

Un grup de elevi ai clasei a IX-a C de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș pregătiți de prof. Smaranda Gherman și prof. Emil Stan au prezentat un scurt medalion poetic.

 

 

Au depus coroane de flori la această sărbătorire a „Zilei Eroilor” doar Partidul Social Democrat și Uniunea Democratică a Maghiarilor din România alături de Primăria și Consiliul local, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Luduș, Ministerul Afacerilor Interne, Instituțiile de învățământ din Luduș, Aqua Serv Luduș, Serviciul fiscal Luduș.

La finalul ceremoniei, Marius Dudilă cel care a fost prezentatorul momentului, a solicitat celor prezenți să păstreze un moment de reculegere în memoria eroilor care au luptat în războaie pentru realizarea și păstrarea Independenței Naționale a României.

 

 

 

 

A consemnat
Ioan A. BORGOVAN

Foto: Sebastian CĂPUȘAN

Articole Similare

Back to top button