Noutati

LA LUDUȘ, DE “ZILELE ORAȘULUI LUDUȘ” A FOST PROMOVATĂ PERFORMANȚA

 

 

Aprecierea din titlu îi aparține doamnei Dumitrița Gliga, președinta Comisiei de Învățământ și Cultură a Adunării Deputaților din Parlamentul României, o constantă prietenă a comunității ludușene. Prezentă și la ediția din acest an a „zilelor orașului Luduș”, domnia sa și-a început cuvântul de salut cu un elogiu înălțat în memoria poetului național Mihai Eminescu, de la a cărui trecere în veșnicie s-au împlinit 135 de ani. I-a mulțumit primarului Ioan Cristian Moldovan pentru invitație și l-a felicitat pentru lăudabila inițiativă de a-i premia pe elevii ludușeni care și-au afirmat și în acest an, competențele intelectuale și sportive, în competiții organizate, la nivel național, de Ministerul Educației.

 

 

În aplauzele asistenței, Ioan Cristian Moldovan a mulțumit distinsului oaspete parlamentar pentru prezență și aprecieri, ludușenilor pentru că l-au reales ca primar pentru a patra legislatură, studioșilor elevi ludușeni, pentru rezultatele obținute la olimpiadele școlare, profesorilor, pentru succesele elevilor lor.

Într-o atmosferă prietenoasă și emoționantă, primarul Moldovan le-a înmânat elevilor diplome și premii în bani acordate în numele Primăriei și Consiliului Local Luduș, profesorilor îndrumători, cuvinte de aleasă considerație.

Pe parcursul celor trei zile ale sărbătorii comunitare (14-15-16 iunie), pe marea scenă a festivalului au evoluat numeroși soliști de muzică populară sau ușoară, formații de dansuri tradiționale din spațiul ludușean și transilvan. Ecourile lor au ajuns în cel puțin cinci cartiere ludușene.

 

 

 

A consemnat

Mircea GHEBOREAN

Articole Similare

Back to top button