Noutati

La Luduș, a început reabilitarea podului rutier

 

Podul rutier din Luduș, singura construcție care leagă cele două maluri ale râului Mureș din oraș a fost construit în anii 1973-1974, după inundațiile din 13-15 mai 1970 și a înlocuit un pod metalic construit la începutul secolului XX.

Actualul pod are o lungime de 136 de metri cu cinci deschideri, partea carosabilă de 8 metri flancată de două trotuare pietonale de câte 2,25 metri, acestea fiind mărginite de parapete din beton armat. După expertizarea tehnică a podului care a fost solicitată de Primăria orașului în anul 2017 s-a constatat că “Starea tehnică generală este nesatisfăcătoare și sunt necesare lucrări de reabilitare și înlocuirea unor elemente”.

 

 

Ca urmare, Primăria orașului a întocmit documentația necesară și a depus proiectul de reabilitare totală a podului la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice Locale, prin Compania Națională de Investiții. După aprobările primite, prin reabilitarea podului se va interveni la fundații, la unele culee de pe mal, se vor repara porțiunile din beton degradate, de asemenea la armături și la zonele de ancorare care asigură structura de rezistență a podului.

Lucrările de pregătire a șantierului au demarat la începutul lunii iulie, dar ploile abundente din ultima perioadă din bazinul râului au umflat apele și au zădărnicit eforturile constructorilor de a realiza o cale de acces până sub tablierul podului. Noul constructor face eforturi continue pentru începerea lucrărilor și din ziua de 8 iulie circulația mijloacelor de transport pe pod se va desfășura pe un singur sens de mers, semaforizat.

Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan le mulțumește locuitorilor pentru înțelegere și le cere scuze pentru disconfortul creat de această lucrare atât de necesară.

 

 

Participanților la trafic nu le rămâne decât să spere că atât condițiile atmosferice cât și organizarea de șantier vor face ca acest disconfort să dureze cât mai puțin timp. Cât despre termenul de finalizare al proiectului, acesta poate să fie influențat de oameni și condițiile atmosferice, lucrarea fiind supusă de îndeplinirea unor condiții diferite, parțial imprevizibile, totuși constructorul oferind un termen probabil de 8-10 luni.

 

 

 

A consemnat

Ioan A. BORGOVAN

Articole Similare

Back to top button