Noutati

La Luduș va fi un Nod Rutier de urcare și coborâre pe A3

 

Știrea despre realizarea unui Nod Rutier pe autostradă la Luduș a fost confirmată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și de firma EXPLAN SRL Cluj-Napoca prin anunțul făcut pentru prelungirea perioadei de investigații în teren. Proiectantul Nodului Rutier, EXPLAN SRL Cluj-Napoca, în zona kilometrului 18+000 din Secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii a autostrăzii A3, realizează Studiul de Prefezabilitate și Studiul de Fezabilitate și pentru acestea face investigații în teren: măsurători topografice, studii geotehnice, identifică și curăță terenul de muniții nexplodate, precum și  întocmește rapoarte de evaluare.

 

 

În conformitate cu Legea nr. 255/2010, privind expropierea pentru cauză de utilitate publică, proprietarii terenurilor din zona cercetată sunt obligați să permită accesul tehnicienilor în zonele de interes pentru efectuarea măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice și arheologice.

Se preconizează că lucrările necesare studiilor de teren vor fi încheiate până la sfârșitul anului 2024, după care va urma o altă etapă.

 

 

A consemnat

Ioan A. BORGOVAN

Articole Similare

Back to top button