Noutati

“Let’s do it Romania 2024!” – Ziua de Curățenie Națională la Luduș

 

Sâmbătă 28 septembrie 2024, începând cu ora 08:30, elevi și cadre didactice susținuți de Primăria și Consiliul local al orașului Luduș și-au unit forțele și plini de entuziasm, înarmați cu echipamentul corespunzător, au demarat acțiunea de curățare a mediului înconjurător din acest oraș. Este vorba despre proiectul educațional de conștientizare și responsabilizare socială privind educația ecologică și protecția mediului numit: ”Let’s do it Romania!”, inițiat de Ministerul Educației Naționale.

Proiectul își propune să sensibilizeze cetățenii acestui oraș în care locuim precum și realizarea unei colaborări permanente cu responsabilii comunității locale, pentru a avea grijă împreună de protejarea mediului natural al orașului Luduș. Scopul acestui proiect este formarea unui comportament ecologist permanent începând de la vârste cât mai mici; învățarea și manifestarea comportamentului specific voluntarului; responsabilizarea cetățenilor comunității pe termen lung față de valoarea mediului înconjurător.

 

 

Aşadar, aproximativ 300 de luduşeni, elevi de la Liceul Tehnologic Nr.1, şcolile gimnaziale Nr.1 şi „Ioan Vlăduţiu”, au participat sâmbătă, 28 septembrie 2024, la acţiunea de ecologizare a malurilor râului Mureş şi ale Pârâului de Câmpie, a parcurilor, a spaţiilor verzi din toate cartierele oraşului Luduş.

Iniţiatorii şi organizatorii locali ai necesarului demers gospodăresc, Cristian Moldovan, primarul oraşului, Liviu Popa, directorul de la DITZV, ing. Florin Hambeţiu, şeful Serviciului de Salubritate din Luduş şi directorii de şcoli prof. dr. Mirela Cozma de la Liceul Tehnologic Nr.1, prof. dr. Marcela Berar, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 şi prof. dr. Adela Hagău de la Şcoala „Ioan Vlăduţiu” şi numeroase cadre didactice, i-au însoţit tot timpul şi peste tot pe voluntarii din această zi.

Fenomenul internațional al proiectului ”Let’s do it world!” și a celui național ”Let’s do it Romania!” se desfășoară din anul 2010 până în prezent.

 

 

A consemnat
Dan Ludușan

Articole Similare

Back to top button