Noutati

ZIUA RECOLTEI SI ZIUA MAGHIARILOR DIN ORAŞUL LUDUŞ, DUBLĂ SĂRBĂTOARE PENTRU COMUNITATEA MAGHIARĂ !

 

DSC_0795

 

 

Sub acest generic s-a desfăşurat duminică, 1 septembrie 2013, pentru început în Piaţa “George Bariţiu” din Luduş cu ocazia dezvelirii bustului poetului maghiar Petöfi Şandor, operă a sculptorului Simon Attila, în prezenţa lui Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, László Borbely, Brassai Zsombor şi Kerekes Karoly – parlamentari, altor oficialităţi, unui numeros public şi mai apoi în curtea Şcolii Generale „Petöfi Şandor” şi la Căminul Cultural din cartierul Roşiori (fosta colonie exterioară Andrassy), întâlnirea anuală a luduşenilor de etnie maghiară.

 

 

DSC_0772

 

 

DSC_0778

 

 

Întâlnirea a debutat cu dezvelirea bustului poetului maghiar Petofi Sandor, la ora 12,  în Piaţa “George Bariţiu” din Luduş şi a continuat de la ora 15, în Roşiori, cu tradiţionalul concurs de pregătit gulaş, la reuşita căruia au contribuit 9 echipe din Roşiori şi Luduş. Câştigători au fost toţi cei care s-au ospătat din deliciosul preparat culinar.

 

 

DSC_0780

 

 

DSC_0792

 

 

Apoi, timp de aproximativ şase ore, atmosfera de destindere şi de voie bună a fost întreţinută de dansatorii Ansamblului folcloric Pohanka, al Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, de soliştii vocali Kiss Ildiko, din Târgu Mureş, acompaniată de orchestra Űver, Ovidiu Nechita, care a venit cu propriul taraf, Fekete Timea şi Malozsa, din Luduş.

 

 

DSC_0785

 

 

DSC_0794

 

 

Frumoasa şi talentata László Noëmi, redactor al postului regional Radio Transilvania Luduş, studentă a Universităţii „Sapientia”, a dat un plus de farmec spectacolului cultural artistic prin intervenţiile sale ca prezentatoare. Ziua maghiarilor din oraşul Luduş s-a încheiat cu balul regizat de dl. László István, pe parcursul căruia au răsunat deseori înfocatele ritmuri ale tradiţionalului ceardaş.

 

 

DSC_0842

 

 

DSC_0885

 

 

Manifestarea culturală de la Roşiori a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Luduş, la iniţiativa viceprimarului Kis István şi a fost onorată de prezenţa domnilor Laszlo Borbely – parlamentar, Sorinel Tripon, administratorul public al oraşului, profesorii Tanasie Bologa şi Enyedi Mihály, Gelu Virgil Puia, Pap Andrei consilieri locali.

 

 

DSC_0899

 

 

DSC_0919

 

 

DSC_0923

 

 

DSC_0933

 

 

DSC_0988

 

 

DSC_0996

 

 

Pentru acest eveniment de la bugetul local a fost alocată suma de 15.000 lei.

 

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

DAN LUDUSAN

FOTO: TUDOR NISTOR

Articole Similare

Back to top button