Noutati

Luduseanul Horatiu Pungea campion national pentru a doua oara consecutiv, alaturi de RCM-MVT Timisoara campioana Romaniei la rugby si in 2013 !

 

Hori1

 

 

Echipa RCM Timişoara a câştigat pentru al doilea an consecutiv  Superliga CEC Bank la rugby, după ce a învins, cu scorul de 25-19, echipa CSM Ştiinţa Baia Mare, în finala competiţiei disputată la Bucureşti.

Cele mai puternice echipe ale campionatului de rugby, RCM Timişoara şi Ştiinţa Baia Mare, s-au întâlnit sâmbătă, de la ora 18.30, la Bucureşti. S-a impus formaţia de pe Bega, scor 25-19, adjudecându-şi al doilea titlu consecutiv.

 

 

Hori6

 

 

Sezonul trecut, RCM Timişoara oprea Ştiinţa Baia Mare din drumul spre al patrulea titlu consecutiv. Jucătorii pregătiţi de fostul campion mondial, sud-africanul Chester Williams, au învins la Bucureşti cu 16-6 şi au dus din nou trofeul în Banat, după o pauză de 40 de ani!

 

 

Hori2

 

 

Timişorenii şi maramureşenii au repetat finala de anul trecut, pe stadionul “Arcul de Triumf”. Au ajuns în finală fără probleme, cele două echipe avînd, de altfel, şi cele mai valoroase loturi. În sezonul regulat, Timişoara a cîştigat pe teren propriu, 12-10, şi a scos un rezultat de egalitate, 18-18, în deplasarea de pe arena “Lascăr Ghinet”. Apoi, în play-off, victoriile s-au împărţit: 26-6 la Timişoara şi 21-16 la Baia Mare, de fiecare dată pentru gazde.

100 de eseuri a marcat în acest sezon RCM Timişoara, cu 8 mai multe decît Ştiinţa Baia Mare.

Rugbiștii timișoreni au fost sărbătoriți duminică, 6 octombrie, de la ora 18.00, în Piața Victoriei, cu un concert Cargo.

 

 

Hori5

 

 

Luduseanul Horatiu Pungea este nascut in 18 februarie 1986, a absolvit Grupul Scolar Industrial Ludus, a inceput sportul de performanta, skandenbergul, la “Edi Gym Club” in 2002, indrumat de prof. Kolozsvari Kovacs Eduard, iar in 2006 a castigat prima sa medalie de aur, la Concursul “Bratele de Fier” – faza zonala.

 

 

Hori3

 

 

In 2007 s-a orientat spre alt sport de performanta si anume spre rugby si a jucat la “Universitatea Cluj”, “Dinamo Bucuresti”, ajungand in cele din urma, prin valoarea sa, la “RCM-MVT Timisoara”. Tot in 2007 s-a inscris la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o in 2010.

Tot din 2010, Horatiu Pungea joaca titular la clubul timisorean si deasemenea titular in nationala Romaniei din 2012.

 

 

Hori4

 

Acum luduseanul Horatiu Pungea a devenit campion national pentru a doua oara, alaturi de RCM-MVT Timisoara campioana Romaniei la rugby in 2013 !

Felicitari si succes in continuare, in cariera sportiva pe care a imbratisat-o !

 

 

 

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

DAN LUDUSAN

Articole Similare

Back to top button