Noutati

LA LUDUŞ, PREGĂTIRI PENTRU PRAZNICUL NAŞTERII DOMNULUI !

 

 

Joi, 12 decembrie 2013, începând cu ora 10,  peste o sută cincizeci de copii de la grădiniţele cu program normal sau prelungit şi de la Centrul educaţional „Sfântul Mina”, din Luduş, grupaţi în cete de colindători, coordonate de doamna profesoară Carmen Petac, directoarea Grădiniţei „Căsuţa fermecată”, participă la Festivalul de colinde pentru preşcolari, organizat la Casa orăşenească de cultură.

Apropiata Naştere cea după trup a Domnului este vestită duminică, 15 decembrie 2013, în toate bisericile româneşti din oraş, după Sfânta Liturghie, iar de la ora 15, la Casa orăşenească de cultură, de grupuri de colindători din Iernut şi Luduş, de grupul folcloric „Purtata Mediaşului”, din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, „Cunună de Sânzâiene”, din Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud, „Bujorii Zaului”, din Zau de Câmpie şi „Ardealul”, din Luduş, participante la Festivalul interjudeţean de datini şi obiceiuri de Crăciun.

 

 

Iarna 1

 

 

Între 5 şi 18 decembrie 2013, patru artişti plastici mureşeni, Horea Remus Epure, Ioan Grama, Ioan Astăluş, Şimon Attila, le oferă luduşenilor prilejul să-şi încălzească sufletul cu mesajul şi frumuseţea lucrărilor de iconografie, pastel, grafică şi sculptură pe care le expun în holul Casei orăşeneşti de cultură sub genericul CHRISTMART.

 

 

Iarna 2

 

 

Miercuri, 18 decembrie 2013, începând cu ora 10,30, grupuri de preşcolari şi elevi de la grădiniţele şi şcolile gimnaziale din oraş, însoţiţi de părinţi şi de doamnele profesoare, împodobesc şase brăduţi de Crăciun, în parcul din faţa Primăriei. Ca bune gazde, domnul primar Ioan Cristian Moldovan şi invitaţii săi vor dărui tuturor copiilor participanţi la tradiţionala lucrare fructe, dulciuri, sucuri, iar premianţilor şi câte o Diplomă din partea lui Moş Crăciun.

La sfârşitul săptămânii viitoare, cei mai mici locuitori ai oraşului sunt invitaţi speciali ai lui Moş Crăciun, care soseşte, ca şi în anii trecuţi, cu binecunoscutul său autobuz, colorat, feeric luminat şi încărcat cu multe şi felurite daruri.

 

 

 

 

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

MIRCEA GHEBOREAN

Articole Similare

Back to top button