Noutati

Medicul luduşean Câmpeanu Aurelia Iolanda reţinută pentru luare de mită de la cei care solicitau pensii anticipate sau de invaliditate !

 

Medicul expert în cadrul Oficiului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii Mureş, Câmpeanu Aurelia Iolanda a fost reţinută marţi, 25 martie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi este cercetată în vederea prezentării în instanţă, cu propunere de arestare preventivă, după ce aceasta ar fi pretins, de la toţi cei care treceau pragul cabinetului său, mită.

 Policlinica

Medicul avea ca şi atribuţii pronunţarea asupra gradului de invaliditate a celor care solicitau pensii de invaliditate, reexaminarea periodică a gradului de invaliditate în cazul celor pensionaţi deja, dar şi prelungirea concendiilor medicale în situaţia în care acestea depăşeau durata de 90 de zile. Pentru a-şi îndeplini aceste atribuţii legale, medicul primea mită de la pacienţi.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem de la purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorul Angela Barbu, de la secţia de urmăriri penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în cursul zilelor de marţi, 25 martie şi miercuri, 26 martie, procurorii mureşeni, sprijiniţi de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş şi Direcţiei Judeţene de Informaţii – DIICOT – Biroul Teritorial Mureş, au descins la cabinetul medicului, aflat în incinta policlinicii Spitalului Orăşenesc “Dr. Valer Russu” Luduş unde au efectuat percheziţii, deasemenea la celălalt cabinet al medicului din cadrul oficiului din Târgu Mureş, la domicilul din Târgu Mureş al medicului şi la un apartament al medicului din Luduş.

 

Comunicat

Iată şi comunicatul oficial :

 

„La data de 25.03.2014, procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei Câmpeanu Aurelia Iolanda pentru săvârşirea a 12 infracţiuni de luare de mită. La aceeaşi dată, faţă de inculpată a fost dispusă măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Din probatoriul administrat a rezultat că în data de 25.02.2014 inculpata, în calitate de medic expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş – Oficiul Judeţean de Expertiză a Capacităţii de Muncă a primit de la 12 persoane sume de bani şi bunuri, pentru a emite sau prelungi decizii de pensionare.

La data de 26.03.2014 dosarul cauzei a fost înaintat instanţei cu propunerea de arestare preventivă a inculpatei pe o durată de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”


 

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă

Tribunalul Mureş 

Procuror Angela Barbu

A CONSEMNAT,

DAN LUDUSAN

Articole Similare

Back to top button