Noutati

Știri pe scurt din Luduș! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

INTERVENȚIE. Lucrările de extindere și de amenajare a clădirii în care funcționează Serviciul Voluntar pentru Servicii de Urgență din orașul Luduș se apropie de finalizarea așteptată. Supraetajarea imobilului și asigurarea de utilități moderne permite desfășurarea unor activități complexe de salvare. Răspunzând unei solicitări venite din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, Consiliul Local a aprobat funcționarea în orașul Luduș a unei subunități de intervenție aparținând Detașamentului de pompieri din Tîrgu Mureș; Darea în folosință gratuită către ISU Mureș a unei părți din imobilul situat în strada Vânătorilor nr. 19, necesar pentru desfășurarea activității; Durata folosinței gratuite pentru o perioadă de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în condițiile existente la acea dată; Suportarea din bugetul local a plății utilităților necesare funcționării serviciului.

 

599736_384640314946798_1407188543_n

 

 
PREMII. La concursul județean de artă fotografică desfășurat la Iernut în această primăvară au participat și nouă elevi care fac parte din Cercul de profil al profesorului coordonator Cecilia Molnar de la Clubul Copiilor Luduș. Elevii au prezentat lucrări la secțiunile: Macrofotografie, Reportaj, Portret, Etnografie, Peisaj, Serie, Natură statică și Eseu și au primit 15 premii I și trei premii II: Molnar Tas (trei premii I și un premiu II), Raul Șumandea (trei premii I), Zimmermann Isabela (trei premii I), Hoka Iosif (două premii I), Robert Danciu (un premiu I și un premiu II), Bartha Szidonia, Alexandra Sângerean și Bogdan Maier, câte un premiu I și Darius Mailat un premiu II.

 

11377224_1597538397170682_2210921599004827028_n
PIAȚA. Un obiectiv important al Administrației locale este modernizarea pieței săptămânale situată în apropierea Sălii de sport și a Bazinului de înot. Directorul DITZU Liviu Popa a propus Consiliului Local construirea unei fântâni arteziene în spațiul actual al pieței săptămânale pentru a pune în valoare zona care va fi reproiectată. Suma necesară este de 40.000 lei. În același scop este propusă pozarea subterană a cablurilor electrice care asigură iluminatul public și montarea a trei stâlpi, valoarea investiției fiind de 10.000 lei. Cornel Luca șef serviciu „Piață, Sală se sport, Bazin” propune întocmirea unui proiect tehnic pentru amenajarea actualului spațiu al pieței care va deveni o zonă de agrement și de promenadă acolo unde se va construi un parc de joacă pentru copii. Valoarea proiectului tehnic este de15.000 lei. Ambele propuneri au fost aprobate.

 

SMURD
COMPLETARE. După o perioadă de aplicare a HCL nr. 207/2014 prin care s-a reglementat acordarea facilităților la transportul public local care funcționează pe raza orașului Luduș, consilierii locali au analizat un referat întocmit de jurista Anca Năsăudean de la Compartimentul „Transport local” al Primăriei orașului Luduș și au decis să facă o completare necesară. Acum la categoriile de beneficiari prevăzute la articolul (1) al HCL nr. 207/2014 se adaugă o categorie nouă și anume „Beneficiază de transport public local desfășurat pe raza orașului Luduș și elevii din învățământul primar și gimnazial, cu domiciliul/reședința în cartierul Roșiori care frecventează cursurile la Școala Gimnazială nr. 1 Luduș”. Această prevedere intră în vigoare la 15 zile de la adoptarea hotărârii, adică de la data de 20 mai 2015.

 

microbuz-scolar
PROPUNERI. Consilierii locali au aprobat în ședința ordinară din luna mai două referate care privesc aspectul civilizat al orașului. Mai întâi, Cornel Luca, șeful Biroului „Piețe, Sală de sport, Bazin de înot” a propus achiziționarea unor tonete acoperite pentru piața săptămânală. Acestea sunt ușor de întreținut, sunt rezistente la șocuri termice precum și la agenți fizico-chimici, raze ultraviolete, căldură sau temperaturi scăzute. Se estimează că pentru această achiziție este necesară suma de 110.000 lei din bugetul local. Prin alt referat întocmit de sing. Ioan Coman se propune întocmirea unei documentații tehnice (proiect tehnic, detalii de execuție și caiet de sarcini) de către o firmă specializată pentru modernizarea iluminatului public din oraș cu lămpi cu leduri. Suma necesară pentru documentație este de 15.000 lei.

 

 

 

A consemnat
Ioan Andreiu Borgovan

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button