Noutati

Panoramic ludușean! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

DECONTĂRI. Consiliul Local Luduș a aprobat decontarea navetei cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din subordinea CL Luduș. Au primit sume de bani Liceul Tehnologic – 2780lei; Școala Gimnazială nr. 1 – 1866 lei, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” – 83 lei și Grădinița „Căsuța fermecată” – 100 lei. Sumele reprezintă decontarea navetei efectuate în lunile mai, iunie și iulie, după caz.

PREȚURI/TARIFE. În conformitate cu prevederile Politicii tarifare, anexă a Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de apă și canalizare încheiat în anul 2010, prețurile și tarifele sunt ajustate pentru asigurarea fondurilor necesare implementării investițiilor prin POS Mediu. În strategia tarifară anexată la Contractul de finanțare a proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș” se prevede o creștere de 5% la apă potabilă și de 10 % la canalizare-epurare. În ședința din 30 iunie consilierii locali au aprobat prețurile noi pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită – 4,09 lei /mc cu TVA pentru populație și 3,3 lei/mc, fără TVA pentru ceilalți utilizatori; Canalizare, epurare ape uzate menajere -3,47 lei/mc, cu TVA pentru populație și 2,80 lei/mc fără TVA pentru ceilalți utilizatori; Canalizare ape pluviale – 0,98 lei/mc, cu TVA pentru populație și 0,79 lei/mc, fără TVA pentru ceilalți utilizatori. Prețurile și tarifele se aplică de la data de 1 iulie 2015.

 

10250211_1608634129394442_4134487141982325497_n

 

SPAȚII VERZI. Ing. Antonia Luminița Covaciu șefa serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Luduș a solicitat procurarea unei mașini pentru tuns gazonul. Ținând cont că în această perioadă volumul de muncă pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș este mare și mașina de tuns gazon din dotare este defectă fără posibilitatea de reparare, consilierii locali au fost de acord cu alocarea sumei de 2500 lei pentru achiziționarea unei noi mașini.

COMISIE. Printr-o solicitare scrisă, NACORNIC SPRL (Societate profesională cu personalitate juridică și răspundere limitată) a solicitat Primăriei orașului Luduș să obțină aprobarea Consiliului Local Luduș pentru emiterea contractului de închiriere pentru o suprafață de teren situată în Luduș, str. 8 Martie în prezent ocupată de conducta de ape pluviale instalată de ROWOOD EXIM SRL în anul 2010. Ca o lucrare preliminară, Legislativul local a constituit o comisie din care fac parte Liviu Popa, Ioan Coman și Dorin Stoica din partea Executivului și consilierii locali Ciprian Turdean și Gelu Puia. În plenul ședinței s-a aprobat inițierea procedurilor pentru închirierea terenului solicitat și componența comisiei de negociere a tarifului de închiriere. Procesul verbal întocmit de comisie va fi prezentat spre aprobare Consiliului Local.

 

SMURD

 

MODIFICARE. Acordarea facilităților la transportul public local care se desfășoară pe raza orașului Luduș a fost reglementată prin HCL nr. 207 din luna octombrie 2013 de Consiliul Local Luduș. Aplicarea în practică a Regulamentului a generat unele nemulțumiri ceea ce a dus la o nouă evaluare a situației. Printr-un amplu referat privind modificarea și completarea HCL amintit, jurista Anca Năsăudean a făcut modificările necesare care au fost aprobate de aleșii locali. Principalele modificări se referă la acordarea facilităților de reducere cu 75% a tarifului abonamentului de transport public local pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, dar în lunile iulie și august reducerea este de 50%. O altă ajustare este durata de eliberare a abonamentelor de la 10 zile calendaristice la 5 zile lucrătoare.

 

 

 

A consemnat
IOAN A. BORGOVAN

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button