Noutati

Raportul aleșilor locali ludușeni! Că tot se apropie alegerile! (IV)

 

Consiliul Local Luduș este alcătuit din 17 reprezentanți ai formațiilor politice care au participat la alegerile locale din vara anului 2012. La ședința de constituire din 29 iunie 2012 au fost validați opt membri ai USL, șase candidați de la Ap.MS și trei membri ai UDMR. Dintre aceștia, doar opt membri au rămas în funcție până acum, un record în materie, cei nouă absenți fiind înlocuiți conform legii. În cei patru ani s-a modificat și apartenența la formațiile politice: opt consilieri PSD, șase de la PNL și trei de la UDMR. Cu următorii patru consilierii încheiem „catalogul” Legislativului local din Luduș prezentând raportul fiecăruia despre activitatea pe care au desfășurat-o în anul 2015.

 

Rad Ioan

 

RAD IOAN – PSD

Este profesor de matematică la Liceul Industrial Luduș și a fost ales pe lista USL din partea PSD. Este președinte al Comisiei ADPP și APL din cadrul Consiliului local. În această calitate a convocat membrii comisiei în 23 de ședințe, 12 ordinare și 11 extraordinare în care s-au dezbătut toate Proiectele de hotărâre care aveau nevoie de aprobarea comisiei de specialitate. Ioan Rad spune că „am avut grijă ca proiectele amintite să respecte legile în vigoare și să fie în interesul cetățenilor. Toate avizele, atât cele favorabile cât și cele nefavorabile, au fost date prin consens”. În anul 2015 a participat la toate cele 23 de ședințe ale Consiliului local unde a participat activ la dezbaterea tuturor proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. În anul școlar 214-2015 a fost desemnat de Consiliul local ca membru în Consiliul de Administrație la Școala Gimnazială nr. 1 și la Liceul Tehnologic. Pentru anul școlar 2015-2016 este membru în CA la Liceul Luduș și la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” unde are posibilitatea să-și valorifice experiența de 15 ani ca director de școală generală și liceu și trei ani ca inspector școlar.

 

Stîna Paula

 

STÎNA PAULA LUCIA MIHAELA – PNL

Face parte din PNL și își desfășoară activitatea de consilier în Comisia de specialitate „Administrația domeniului Public și Privat”, „Raportul pe care îl prezint este o parte a activității pe care am avut-o în anul 2015” spune Paula Stînă, este cuprinzător și suntem nevoiți să prezentăm schematic principalele realizări profesionale ale consilierei:  A participat la toate ședințele ordinare și extraordinare, cu o singură excepție motivată de probleme medicale; A susținut și promovat toate proiectele de hotărâre care contribuie la dezvoltarea orașului, dar a votat și împotrivă ori s-a abținut în cazul  unor proiecte de hotărâre; A susținut amplificarea procesului de transparență a actului decizional; A participat la majoritatea acțiunilor care privesc viața orașului: sărbătorirea Zilei Naționale, depuneri de coroane, activități cultural-sportive; A participat la numeroase întâlniri cu cetățenii organizate la sediul PNL unde s-au discutat probleme de interes local; A participat la sesiuni de instruire și cursuri organizate de Institutul de Studii Populare, în colaborare cu Academia de Advocacy; A depus șase amendamente și a depus o inițiativă legislativă. „Interesul cetățenilor și al comunității a fost principalul scop al tuturor acțiunilor mele”, spune Paula Stîna.

 

Totu Daniel

 

TOTU DANIEL SEPTIMIU IULIAN – PSD

A fost ales pe lista USL din partea PSD și face parte din Comisia de specialitate „Juridică, de apărare a drepturilor omului” fiind de profesie jurist. În cadrul comisiei, alături de colegii săi Ciprian Turdean și Luminița Boca, a studiat materialele pregătite și a avizat, din perspectiva legalității, documentele. Daniel Totu a studiat cu atenție fiecare proiect de hotărâre și nu de puține ori a cerut amănunte suplimentare de la inițiatori. În cadrul ședințelor este unul dintre cei mai vocali consilieri, intervențiile sale contribuind la clarificarea unor aspecte neclare și la completarea hotărârilor cu propuneri și amendamente. A fost desemnat să facă parte ca membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” unde „încerc să mă fac util, să ajut în măsura în care sunt competent, iar unde problemele îmi depășesc aria de competență transmit Consiliului local spre știință și rezolvare” spune consilierul Daniel Totu. Pentru anul 2015 speră ca Executivul  local să amenajeze un spațiu în clădirea Primăriei pentru ca aleșii locali să poată acorda audiențe cetățenilor.

 

Trifan Vasile

 

TRIFAN SIMION VASILE – PNL

Este de profesie inginer și în prezent este om de afaceri cu activități în domeniul agriculturii și în comerț. Este unul dintre cei mai longevivi aleși locali, fiind membru al Partidului Național Liberal. Face parte din comisia UAT și a participat la toate ședințele ordinare și extraordinare ale Legislativului local. În anul 2015 a fost pe teren împreună cu membrii comisiei pentru a rezolva, împreună cu cetățenii orașului, multe dintre problemele administrative.

 

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button