Noutati

Candidaţi la ROTISOR! Staţi liniştiţi, se “prăjesc” ei singuri, noi doar vi-i prezentăm! MATHE ZSOLT PETER – „Pentru un oraş sănătos, PNL scrie Reţeta succesului!”

 

Portalul LuduşOnline prin partenerul său media Radio Transilvania publică o prezentare a celor 4 candidaţi pentru funcţia de Primar al Luduşului, cât şi a listei de candidaţi pentru Consiliul Local, independenţi şi/sau reprezentând partidele politice.

Ordinea apariţiei va fi următoarea:

  1. STAN EMIL ALECU – candidat independent pentru C.L.
    2. BORDAN ANA – reprezentant şi candidat ALDE pentru C.L. + lista consilieri
    3. DEGAN VASILE – candidat PMP pentru funcţia de primar + lista consilieri
    4. KIS ISTVAN – candidat UDMR pentru funcţia de primar + lista consilieri
    5. MATHE ZSOLT PETER – candidat PNL pentru funcţia de primar + lista consilieri
    6. MOLDOVAN IOAN CRISTIAN – candidat PSD pentru funcţia de primar + lista consilieri

Primii doi vor apărea luni, 30 mai 2016, urmând ceilalţi patru, în intervalul 31 mai – 3 iunie 2016, după cum se vede în ordine alfabetică.

 

Mathe 1

 

Astăzi candidatul PNL pentru Primăria şi Consiliul Local Luduş, MATHE ZSOLT PETER.

Reporter: Ce v-a determinat să intraţi în viaţa politică?

MATHE ZSOLT PETER: Deoarece consider că am o experienţă personală solidă, cunoştinţe şi idei suficient de clare şi idealuri care îmi permit să lucrez cu o echipă profesionistă la dezvoltarea oraşului nostru şi să transformăm pozitiv urbea.

 

Reporter: Când aţi făcut acest pas?

MATHE ZSOLT PETER: Profesia de medic este prin natura ei o profesie liberală, astfel am decis să fac parte din marea familie a Partidului Național Liberal, încă din anul 2006 la indemnul colegului si prietenului meu dr.Ovidiu Butuc

 

Mathe 2

 

Reporter: De când sunteţi candidat al  PNL LUDUŞ  pentru Primăria şi Consiliul Local al oraşului Luduş?

MATHE ZSOLT PETER: La începutul lunii aprilie 2016, colegii de la PNL Luduş au decis, în mod democratic, că pot primi acest important mandat, acela de candidat la funcţia de Primar al Oraşului Luduş din partea organizaţiei locale a PNL. Însă cel mai sugestiv, mobilizator şi important mandat, zic eu, a fost cel încredinţat de sutele de luduşeni cu care m-am consultat în prealabil şi care mi-au cerut acest lucru, poate vâzând că am reuşit să fac treabă bună în activităţile mele de medic şi manager al unui centru medical.

 

Reporter: De ce candidaţi?

MATHE ZSOLT PETER: Am 40 de ani. Consider că este vârsta la care poţi şi trebuie să oferi totul. Pentru mine munca se face cu pasiune, perseverenţă şi devotament.  Oraşul Luduş mi-a oferit o împlinire, atât pe plan profesional cât şi în viaţa personală, pentru care sunt tare mândru. Acesta este şi motivul pentru care am decis să candidez la funcţia de primar al oraşului. Să vă mulţumesc pentru ce mi-aţi oferit şi pentru ce putem construi împreună.

 

Mathe 3

 

Reporter: Cine sunteţi dumneavoastră, doamnule  MATHE ZSOLT PETER?

MATHE ZSOLT PETER: Pe scurt, sunt absolvent al Universitatatii de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş, unde adevăraţi profesionişti m-au învăţat practica şi spiritul acestei nobile profesii. Viaţa m-a purtat prin multe locuri unde am reuşit să acumulez multă experiență în managementul domeniului farmaceutic, am condus echipe de sute de oameni, colegi, cu care am realizat multe lucruri bune. Am dorit mereu să mă perfecţionez în acest domeniu vital, sănatatea, obţinând şi pregătiri certificate în managementul sanitar, audit și nutriţie comunitară.

Toate acestea au constituit temelia unei decizii importante din viaţa mea, aceea de a duce mai departe tradiţia începută în 1936, la Luduş,  de către  familia Mathe, un centru medical cu servicii complexe şi profesioniste.

 

Reporter: Care este părerea dumneavoastră despre conducerea actuală a ţării?

MATHE ZSOLT PETER: Am o părere bună despre cabinetul Cioloş, provocarea cea mai mare a guvernului este accea de a menţine stabilă situaţia economică a ţării. Cabinetul Cioloş, va trebui să depolitizeze atât instituţiile publice centrale, cât şi instituţiile deconcentrate din teritoriu, pentru ca deciziile să fie luate împreună cu reprezentanţii societăţii civile.

 

Mathe 4

 

Reporter: De ce credeţi că Programul  PNL  LUDUŞ   reprezintă o alternativă la ultimii patru ani?

MATHE ZSOLT PETER: Pot să afirm cu tărie că sunt câteva chestiuni care ne pot diferenţia în mod fundamental. În primul rând este vorba despre o nouă viziune. Oraşul are nevoie de o gândire nouă, unitară, în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială. Voi susţine cu tărie, indiferent de rezultatul din 5 iunie 2016, faptul că oraşul are nevoie de un drum propriu şi independent. Agro-industria, educaţia agricol-antreprenorială, oraşul sănătos, o nouă primărie eficientă şi deschisă sunt elemente care fac diferenţa. Sigur, avem nevoie de canalizări, asfaltări şi servicii publice eficiente, dar acestea sunt aspecte de normalitate care oricum trebuie realizate, fără condiţii. Eu vreau să spun că, prin programul PNL, arătăm cum trebuie construită o nouă CALE, care acum lipseşte cu desăvârşire.

Un alt aspect, de asemenea important, este acela că nu mai trebuie să ajungem să ne „vindem” pentru bani politici. Ce se întâmplă dacă acest factor politic se schimbă, întreb retoric? Procesul de „vânzare personală” continuă perpetuu? Vreau să fac ca lucrurile să funcţioneze în mod sigur şi independent de conduceri politice centrale. Trebuie să reuşim, aşa cum afirmăm sloganul liberal, „prin noi înşine”.

Programul PNL Luduş, proiectul de oraş, nu reprezintă o alternativă la ultimii 4 ani. Este cu totul şi cu totul ceva Nou şi Inovator.

 

Reporter: Mesajul candidatului  MATHE ZSOLT PETER  pentru luduşeni, posibili alegători ai dumneavoastră!

MATHE ZSOLT PETER: În primul rând îi aştept pe cât mai mulţi luduşeni la vot, indiferent pe cine vor alege. Este un drept democratic câştigat cu sânge şi trebuie exercitat.

Mesajul meu este scurt, concis şi cuprinzător: „Pentru un oraş sănătos, PNL scrie Reţeta succesului!”

 

 

 

 

Reporter

TIMEA FEKETE

Articole Similare

Back to top button