Noutati

Primari ambiţioşi – proiecte ambiţioase: “Luduşul are nevoie de o coborâre de pe autostrada Transilvania, în zona industrialã a oraşului!” – Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş

 

Pentru unii primari din judeţul Mureş, întâlnirea de lucru cu vicepremierul Sevil Shaiddeh, ministrul Dezvoltãrii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a fost ca o ,,gurã de oxigen”, în sensul cã intrevãd un sprijin în rezolvarea multor probleme cu care se confruntã.

Primarul oraşului Luduş, dl. Cristian Ioan Moldovan, prezent printre numeroşii primari participanţi la întâlnirea de lucru cu vicepremierul Sevil Shaiddeh, intervievat pentru cititorii cotidianului „Cuvântul liber”, a rãspuns întrebãrilor adresate.

 

2 SV SH

 

– Care este pãrerea dvs. despre scopul întâlnirii cu viceprim-ministrul Sevil Shaiddeh?

– Aceastã întâlnire de lucru a avut un scop benefic pentru fiecare localitate, fiecare primar din judeţul Mureş a putut sã ridice problemele punctuale pe care le are în localitatea pe care o reprezintã.

– Care au fost problemele abordate de dvs. în ceea ce priveşte oraşul Luduş?

– Eu, personal, am ridicat câteva probleme importante pentru oraşul Luduş. Pentru toate aceste probleme am primit rãspunsuri, zic eu, hotãratoare, de la doamna vicepremier, o profesionistã cu experientã foarte mare în ministerul Dezvoltãrii Regionale. Vom trimite adrese oficiale ministerului şi vom primi cu sigurantã sprijinul de care avem nevoie. Problemele semnalate, în ce priveşte oraşul Luduş, au fost punctuale. Prima problemã s-a referit la o coborâre de pe autostradã în zona industrialã a oraşului, care n-a fost prevãzutã în proiectul autostrãzii, o altã problemã ridicatã a fost cofinanţarea proiectelor europene din fondurile de stat, cea de-a treia problemã a fãcut referire la includerea în etapa a ÎI-a a Masterplanului şi alimentarea cu apã, pe langã canalizare şi pe continuarea investiţiilor infrastructurilor şi în special în asfaltarea şoselelor în oraşul Luduş.

 

1 SV SH

 

– Mai sunt drumuri neasfaltate în oraş?

– Sunt aproximativ 30 de km de drumuri pietruite în oraş, pe care dorim sã le asfaltãm cât mai repede.

– Consideraţi cã au fost atinse obiectivele întâlnirii de lucru cu vicepremierul şi credeţi în utilitatea acestei vizite în judeţul Mureş?

– Da, a fost o întâlnire beneficã, am remarcat interesul d-nei Sevil Shaiddeh, în calitatea de ministru al Dezvoltãrii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pe care l-a manifestat, dorind sã afle cu rãbdare problemele tuturor localiţãţilor, dupã care a dat rãspunsuri punctuale.

– Care au fost problemele ridicate de primari?

– Principalele probleme ridicate de primari au vizat probleme generale – cele cu care se confruntã vizavi de legislaţie, de salarizare, de bugetele primãriilor, dar şi alte probleme, particulare ale fiecãrei localiţãţi.

-Vã mulţumesc!

-Vã mulţumesc şi eu pentru atenţie.

 

 

 

A consemnat

VIOLETA TEBAN

 

Sursa: CUVÂNTUL LIBER www.cuvântul-liber.ro

Articole Similare

Back to top button