Noutati

Întâlnirea Tinerilor din Protopopiatul Luduș – 2017

 

Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Protopopiatul Ortodox Luduş, prin Grupul de Iniţiativă pentru Tineret, a organizat miercuri, 7 iunie 2017, Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Protopoiatul Luduş, la care au participat peste 200 de elevi liceeni din orașele Luduș, Iernut și Sărmașu. Sub genericul ”Prietenia cu Dumnezeu și prietenia cu oamenii”, evenimentul s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş, de la ora 14,00, unde tinerii au participat la ateliere de dezvoltare personală, jocuri de socializare și animație, ca mai apoi, de la ora 15.30, la Restaurantul Sabis, tinerii au asistat la conferința susținută de pr. lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, care a vorbit despre importanța prieteniei atât între oameni, cât mai ales cu Dumnezeu și a răspuns întrebărilor participanților. Activitatea a continuat cu un program susținut de către Corul Belcanto din Sărmașu, coordonat și dirijat de pr. Daniel Camară, un recital de muzică folck și populară în interpretarea elevelor ludușence Edina Radu și Romina Mărginean, precum și cu un moment de dans modern susținut de elevii din Iernut.

 

 

Evenimentul a fost coordonat de părintele protopop Lucian Voșloban, sprijinit de pr. Ioan Florea (Zau de Câmpie), pr. Ciprian Nașca (Răzoare), pr. Florin Chirilă (Dătășeni), pr. Silviu Feier (Iernut II), pr. Daniel Camară (Sărmașu), prof. Septimiu Pop, moderatorul întregii activități, precum și de membrii Grupului de Inițiativă pentru Tineret din Protopopiatul Ortodox Luduș și echipa de socio-animatori din cadrul acestuia.

”Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să organizăm și în acest an Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Luduș, o activitate educațional – spirituală și culturală prin care transmitem tinerilor că Biserica este locul în care sunt respectați și iubiți, loc al prieteniei dezinteresate, al frumuseții rugăciunii, al întâlnirii cu Dumnezeu, loc purtător de viață și de spiritualitate creatoare. Le mulțumim tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui eveniment deosebit din Protopopiatul nostru, iar tinerilor participanți dorim să le transmitem dimpreună cu Sf. Ap. Petru: ”Creșteți în har și în cunoașterea Domnului nostru și Mântuitorului Iisus Hristos”. (2 Petru 3, 18)”, a precizat părintele protopop Lucian Voșloban. Acţiunea destinată tinerilor liceeni din Protopopiatul ortodox Luduş ea fost realizată în colaborare cu Primăria oraşului Luduş, Liceul Tehnologic Nr.1 Luduş şi Casa de Cultură ”Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş.

 

 

A consemnat

Dorin Grama

Articole Similare

Back to top button