Noutati

Campanie de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență, organizată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Luduș

 

În perioada 12-14 martie 2018 la nivelul orașului Luduș s-a desfășurat o campanie de informare preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență, organizată de Primaria Luduș prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență  și de I.S.U. ”Horea” al Județului Mureș.

 

 

În cadrul acestei campanii s-au desfășurat mai multe activități:

– În toate unitățile de învățământ din oraș s-au organizat exerciții de evacuare în situații de urgență. Cu această ocazie organizatorii au prezentat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, în special de prevenire a incendiilor în unitățile de învățământ.

 

 

Exerciţiile au avut ca obiective:

  • pregătirea elevilor şi a cadrelor didactice cu privire la modul de comportare în situaţia izbucnirii unui incendiu;
  • antrenarea personalului unităţii de învăţământ cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă privind organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor de evacuare a elevilor;
  • antrenarea personalului structurilor specializate de intervenţie privind modul de acţiune în cazul producerii unor evenimente de amploare simultane, având în vedere: numărul mare al persoanelor care vor necesita salvare ori evacuare, localizarea şcolii în apropierea unor căi de comunicaţie intens circulate.

.

– Marți 13 martie, s-au distribuit pliante cu informații preventive în locuri publice intens vehiculate.

 

 

 

       Șef serv. S.V.S.U.     

Tripon Cristian

Articole Similare

Back to top button