CulturaNoutati

„Zilele Culturale Maghiare – Sărbătoarea Recoltei, ediția 2018”, la Roșiori. 31 august – 2 septembrie!

 

Devenită o zi importantă pentru comunitatea din cartierul Roșiori, „Sărbătoarea Recoltei, ediția 2018” va avea loc în ziua de 2 septembrie. În referatul întocmit de directorul Casei de Cultură „ Pompeiu Hărășteanu” Dorin Grama se precizează că „Având în vedere calendarul manifestărilor cultural-artistice  cu caracter local și județean prin care se promovează principalele elemente de importanță locală prin evenimente locale cu desfășurare de festivități oficiale” se propune organizarea manifestării amintite în colaborare cu Parohia Reformată Luduș. Conform prevederilor art. 36, alin. (4), lit. „a” și alin. (6), pct. 4,5 și 6 din Legea nr. 215/2001, privind administrația publică locală, consilierii locali trebuie să ia în discuție proiectul de hotărâre și să decidă, aprobarea organizării manifestării „Sărbătoarea Recoltei, Roșiori – 2018”.

 

 

În ședința extraordinară a Consiliului local Luduș din 13 august, aleșii locali au aprobat organizarea  manifestării „Sărbătoarea  Recoltei – 2018” pentru data de 2 septembrie; colaborarea Primăriei orașului Luduș cu Parohia Reformată Luduș pentru organizarea în comun a evenimentului amintit. S-a aprobat și modelul protocolului de colaborare și s-a împuternicit primarul orașului Luduș să semneze acest document. Fiind prevăzută în bugetul local, suma de 15000 lei a fost destinată finanțării evenimentului.

 

 

Protocolul de colaborare este semnat de primarul Cristian Moldovan și de preotul Czirmay Csaba Levente de la Parohia Reformată Luduș. Principalele articole din protocol se referă la obligațiile Primăriei: Să contribuie financiar cu suma de 15000 lei de la bugetul local; Să obțină toate avizele necesare desfășurării manifestării; Să pună la dispoziția asociației terenul necesar; Să asigure racordul la utilități publice (enegie electrică și apă potabilă); Să asigure salubrizarea zonei în timpul manifestării și după finalizarea acesteia; Să asigure prezența la manifestare a efectivelor de ordine publică și siguranță necesare, a unui echipaj de  pompieri și a unui echipaj de ambulanță; Să efectueze controlul comercial și să elibereze avizele necesare către agenții economici prezenți; să asigure prezența personalităților locale și naționale, prin trimiterea de invitații oficiale și altele.

 

 

Parohia Reformată Luduș se obligă: Să utilizeze suma primită de la bugetul local al oașului Luduș numai în scopul realizării manifestării cuprinse în protocol; Să identifice și să atragă alte surse de venituri legal constituite pentru suplimentarea bugetului necesar organizării manifestării până la acoperirea integrală a cheltuielilor ocazionate de aceasta; Să achite din bugetul alocat manifestării toate sumele ce se constituie ca și cheltuieli ocazionate de manifestare; Să asigure buna organizare a tuturor evenumentelor cultural-artistice, prin amenajarea domeniului public pus la dispoziție și prin prezența în recitaluri a artiștilor și ansamblurilor invitate; Să pună la dispoziția colaboratorului toate documentele justificative privind cheltuirea sumelor din bugetul alocat și altele. Consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre.

 

 

 

A consemnat

 Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button