Noutati

Panoramic luduşean. Grupaj realizat de Ioan A. Borgovan

 

ACTIVITATE ŞTIINŢIFICĂ. În perioada 11-13 octombrie 2018, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Oradea, Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea şi seminarul Teologic „Sfinţii Trei Ierarhi”Oradea au organizat o ediţie aniversară „România 100” a Simpozionului internaţional”Identitate europeană şi spirit naţional”. Invitat la această prestigioasă activitate ştiinţifică, protopopul dr. Sorin Valer Russu de la biserica greco-catolică „Sfântul Apostol Petru” din Luduş a susţinut prelegerea „National History And Church History: Interpenetration” care va fi publicată în volumul simpozionului. În ziua de 20 octombrie 2018, dr. Sorin Valer Russu a fost invitat de  Adunarea Generală a Despărţământului Astra „Timotei Cipariu” pentru a susţine o conferinţă. Tema aleasă a fost „Contribuţia Bisericii Române Unite cu Roma, Greco – Catolică la Marea Unire din 1918”.

 

 

ORDINE DE ZI. Marţi, 30 octombrie 2018, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului local Luduş cu ordinea de zi în care au fost  incluse proiecte de hotărâre cu privire la: Aprobarea propunerii  de trecere a documentelor încadrate la clasa secret de stat, nivelurile strict secret şi secret, emise de fostul Consiliu Popular al oraşului  Luduş, de Consiliul local şi Primăria oraşului Luduş, la clasa secret de serviciu; Prelungirea unor contracte de închiriere; Încetarea unui contract de concesiune; Cesiunea unui contract de concesiune; Modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă; Aprobarea Protocolului  de colaborare între Primăria oraşului şi Asociaţia „Crescătorilor de păsări şi animale mici Luduş 2011”; Aprobarea acordării de indemnizaţii deîngrijire pentru trei bolnavi cu handicap grav; Modificarea organigramei şi a statului de funcţii la Primăria oraşului; Aprobarea contului de execuţie a bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului pe trim. III 2018; Rectificarea bugetului local; Stabilirea modalităţii de administrare a serviciului public de salubrizare al oraşului – activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare; Aprobarea caietului de sarcini al serviciului de salubrizare al oraşului – activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare;Reluarea procedurii de selecţie a membrilor CA al Societăţii Administrativ Serv Luduş SRL; Prelungirea Contractului de mandat încheiat între autoritatea locală şi Sebastian – Răzvan Căpuşan. Vom reveni cu amănunte.

 

 

SUPLIMENTARE. Carmen Petac, director al Grădiniţei „Căsuţa Fermecată” a solicitat Primăriei oraşului Luduş suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli în trimestrul III 2018 la Titlul 20 Bunuri şi servicii cu suma de 5000 lei pentru achiziţionarea de mobilier şi alte obiecte necesare desfăşurării activităţii la Grădiniţa „Căsuţa fermecată”. Obiectele de inventar sunt necesare pentru a crea condiţii bune după ce, la numeroasele solicitări venite din partea părinţilor, a fost înfiinţată o nouă grupă de preşcolari. Suma de 5000 lei a fost aprobată în şedinţa Consiliului local din 25 septembrie 2018.

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button