Noutati

Festivalul ”HRISTOS SE NAȘTE, MĂRIȚI-L!”, ediția a V-a la Luduș

 

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Protopopiatul Ortodox Luduș și Casa de Cultură ”Pomeiu Hărășteanu” Luduș organizează cea de a V-a ediție a Festivalului – Concurs ”Hristos se naște, măriți-L!”.

Evenimentul se va desfășura marți, 18 Decembrie 2018, de la ora 16.00, în Sala Mare a Casei de Cultură din Luduș și va reuni grupuri de colindători din mai multe școli din Protopopiatul Luduș, care vor prezenta datini și obiceiuri dedicate Nașterii Domnului, dar și icoane pe sticlă, desene sau obiecte cu specific religios.

La acestă ediție sunt așteptați peste 500 de participanți, coordonați și îndrumați de profesorii pentru învățământul primar și de profesorii de religie. Elevii vor fi răsplătiți cu diplome și premii prin grija părintelui protopop Lucian Voșloban.

 

 

,,E minunat să fii chemat, cuprins și purtat spre locul de unde a răsărit lumina lunii… să ne asemănăm îngerilor, păstorilor, magilor într-un glas cristalin, dar mut de taina ce străbate văzduhul. Aceste trăiri ni le-au dat cetele de colindători din școlile reghinene și împrejurimi”.
Un astfel de festival, care va deveni un eveniment important în peisajul cultural ludușean în luna decembrie, se dovedește a fi necesar atât pentru a marca Naşterea Domnului, dar şi pentru a demonstra că elevii şi tinerii sunt preocupaţi de promovarea trăirii autentice româneşti, a zestrei de cântece, tradiţii şi obiceiuri, care trebuie transmise mai departe. Va fi un eveniment care va oferi publicului ludușean, şi nu numai, ocazia extraordinară de a retrăi atmosfera de odinioară din preajma Crăciunului.”– ne-a declarat părintele protopop Lucian Voșloban.

 

 

A consemnat

Dorin Grama

Articole Similare

Back to top button