Noutati

Panoramic luduşean. Grupaj realizat de Ioan A. Borgovan

 

TURNEU OPEN. În ultima perioadă activitatea Atletic Club Sportin Luduş a depăşit limitele oraşului în ceea ce reprezintă organizarea de competiţii sportive. Una din asemenea activităţi s-a desfăşurat prin organizarea ediţiei a V-a a Turneului Open Braşov 2018 la Table şi Backgammon. Adrian Niţu, directorul turneului şi Ana Bordan, secretar ne-a comunicat că turneul s-a desfăşurat la cinci categorii individuale şi pe echipe. Au participat 64 de concurenţi legitimaţi la cluburi din Luduş, Braşov, Bragadiru, Oneşti, Suceava, Brăila, Cluj-Napoca, Roman, Constanţa, Călan, Feteşti, Iaşi, Râşnov, Breaza, Bucureşti, Perşani şi Urziceni. La categoria Table, doi sportivi din Luduş, Adrian Niţu şi Paul Şerban de la Atletic Club Sportin Luduş au câştigat primul loc la categoriile la care au participat. La categoria Backgammon, echipa Clubului Sportin Luduş formată din Dennis Bordan şi Florin Rusu s-au clasat pe primul loc. Din lotul echipei din Luduş mai fac parte Toader Pânzariu, Ana Bordan şi Ella Kovacs. Învingătorilor li s-au acordat cupe, diplome şi premii în bani. Premiile au fost acordate de Maestra Emerită a Sportului Ella Kovacs – preşedinte de onoare al AC Sportin Luduş.

 

 

DONAŢIE. Clubul Copiilor din Luduş reprezentat de coordonatorul activităţilor prof. Olga Pal exprimă mulţumirile cadrelor şi a elevilor care beneficiază de o donaţie primită din partea Societăţii SC SAMARCU SRL Luduş. Unitatea coordonată de administratorul Mihai Man a donat unităţii luduşene mobilier pentru sala de informatică (zece mese şi un birou), pentru Atelierul Fanteziei (două mese de lucru, 16 scaune, birou şi oglinzi de perete), o masă de consiliu şi birou pentru cancelarie şi două cuiere de perete, totul în valoare de 10500 lei.

CONTROL. În data de 2 noiembrie 2018, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a efectuat un control la Cabinetul stomatologic întocmind un proces verbal în care a constatat că pentru sterilizarea instrumentarului, pupinelul din dotare este necorespunzător şi se impune achiziţionarea unui autoclav; spaţiul de depozitare a deşeurilor infecţioase este neconform, la fel ca şi spaţiul pentru întreţinerea ustensilelor de curăţenie. Pentru remedierea acestor deficienţe, Claudia Vereş de la Direcţia de Asistenţă Socială din primăria oraşului Luduş a propus achiziţia unui autoclav cu valoarea estimată de 7000 lei conform ofertelor din SEAP şi amenajarea unui spaţiu de depozitare în valoare de 3000 lei. Rectificarea bugetară a fost aprobată de aleşii locali în şedinţa din 27 noiembrie 2018.

 

 

DESEMNARE. Şcoala Gimnazială nr. 1 Luduş a scolicitat Consiliului local să-şi desemneze un reprezentant în comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii pentru anul şcolar 2018-2019 conform OUG nr. 75/2005, privind asigurarea calităţii educaţiei, cu completările şi modificările aduse prin Legea nr. 87/2006. În conformitate cu Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, consilierul Gelu Puia l-a propus pe consilierul Ioan Şopterean ca reprezentant al legislativului local în Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Luduş. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

 

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button