Noutati

Întâlnirea Tinerilor din Protopopiatul Luduș – “Viața la Şezători”

 

 

Protopopiatul Ortodox Luduș, în colaborare cu Liceul Tehnologic Nr. 1 din localitate, a organizat, joi, 14 noiembrie 2018, Întâlnirea de Toamnă a Tinerilor Ortodocși din protopopiatul Luduș. Evenimentul s-a desfășuat în Sala Festivă a Liceului din Luduș, în prezența părintelui protopop Lucian Voșloban, a directorului instituției de învățământ, prof. Claudiu Ciucă, a pr. Ioan Florea, de la parohia Zau de Câmpie, a cadrelor didactice și a peste 150 de tineri.

 

 

Manifestarea a fost dedicată Anului omagial al satului românesc (al preoților, profesorilor și primarilor gospodari) și a cuprins expunerea unui străvechi obicei al satului românesc, și anume, Șezătoarea care a fost prezentată de către membrii Grupului folcloric Ibășteana, din localitatea Ibănești, jud. Mureș. În cadrul acesteia, tinerii au luat contact cu lumea satului, cu vechile tradiții și cântece populare românești, fiind direct implicați în momentele prezentate de membrii grupului și moderate de către realizatorul radio-tv, Mihai Nașca, din Târgu Mureș.

 

Întregul eveniment a avut loc prin purtarea de grijă a părintelui protopop Lucian Voșloban, care a dorit să mulțumească oaspeților, conducerii instituției de învățământ, cadrelor didactice și nu în ultimul rând elevilor prezenți, pentru întregul sprijin și implicarea în reușita acestui eveniment.

 

 

A consemnat

Dorin Grama

Articole Similare

Back to top button