Noutati

Cu bani puțini, Ludușul este curat și colorat !

 

O constatare simplă pe care o poate face oricine este aceea că orașul Luduș se prezintă foarte bine la capitolul curățenie și la amenajarea zonelor verzi. Liviu Botezan spune că „Acest aspect important este în preocupările constante ale primarului Cristian Moldovan, a Executivului Primăriei și a directorului Direcției „Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi” (DITZV), Liviu Popa care se ocupă în mod direct de organizarea curățeniei în oraș.

1


Secretul succesului-organizarea


Într-un ora
ș cu preponderentă activitate agricolă, asigurarea curățeniei nu este un lucru tocmai simplu. Pe lângă campaniile de curățenie de toamnă și de primăvară, când se adună mari cantități de deșeuri nemenajere, este nevoie de efectuarea unor colectări și transporturi mult mai dese. Întreținerea și curățenia orașului se realizează de mai mulți factori. „Avem operatorul de salubritate Rosal Grup coordonat de Florin Hambețiu, spune Liviu Popa. Rosal de ocupă de curățenie și întreținere printr-un program foarte bine stabilit în comun, pe zile, străzi și tip de curățenie”.
Studiind acest grafic, care seamănă cu un program militar de campanie, am constatat că în fiecare zi se
știe cine, unde și ce execută.

 10170797_825057097521738_2366401301938777091_n


A
șa de exemplu, există zone în care se intervine săptămânal, iar în altele chiar și de două ori pe zi. Din partea Primăriei, persoana care se ocupă de controlul și supravegherea activităților Rosal este Sorin Teognosti, iar ca supracontrol, Liviu Popa străbate traseele și face constatările pe care le transmite la operator.
Pe lângă acesta la între
ținerea orașului participă și personalul pe care îl coordonează la DITZV și care este format din „Drumuri, Intervenții și Transport” cu 22 de angajați și Zone Verzi coordonat de ing. Antonia Luminița Covaciu cu opt angajați. O contribuție importantă o au și persoanele care primesc ajutor social. Aceștia, bine îndrumați și controlați, efectuează munci necalificate, dar necesare pentru a se reduce cheltuielile. Astfel, prin colectarea deșeurilor nemenajere cu mijloace proprii, cheltuielile au scăzut de la 150.000 lei/an, la o zecime.

 10154280_825057100855071_2802724576520865406_n


Liviu Popa precizează că la începutul mandatului său, primarul Cristian Moldovan spunea că de
și comunitatea este săracă, orașul trebuie să fie curat.
Acum, chiar dacă resursele materiale sunt reduse, printr-o bună organizare se poate ajunge la rezultate bune.

A CONSEMNAT,

IOAN ANDREIU BORGOVAN


 

Sursa: PUNCTUL www.punctul.ro

Foto: OVIDIU SPATAR

Articole Similare

Back to top button