Noutati

UPDATE! Exerciţiu de alarmare publică la Luduş! Miercuri, 1 august 2018

 

În data de 1 august, în intervalul orar 10.00 – 11.30, la nivel judeţean şi local se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă. Exercițiul urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

 

 

În acest sens, se vor pune în funcţiune toate sirenele electrice din oraşul Luduş, pentru declanşarea unuia dintre semnalele următoare:

a) semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele).

b) semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele).

c) semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele).

d) semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute).

Informăm populaţia oraşului, că este numai un exerciţiu de verificare a sistemului de înştiinţare – alarmare şi de cunoaştere de către cetăţeni a semnalelor de alarmare, care se transmite în situaţii de urgenţă şi nu trebuie să intre în panică sau confuzie.

 

UPDATE! Primăria oraşului Luduş, transmite prezentul comunicat, către populaţia oraşului:           

Astăzi 01.08. 2018 la nivel judeţean s-a desfăşurat un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă. S-a introdus semnalul PREALARMĂ AERIANĂ  (compus din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele).

Prealarma aeriană este o situație de protecție civilă care are scopul de a preveni, în vederea luării unor măsuri de protecție, până la atacul aerian.

Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Prealarmarea se realizează de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi de către serviciile de urgenţă, după caz, pe baza informaţiilor primite de la Statul Major General şi de la structurile specializate din cadrul categoriilor de forţe armate, pe baza planurilor de cooperare întocmite în acest sens.

 

 

 

Șef serv. S.V.S.U. şi P.C.

Tripon Cristian

Articole Similare

Back to top button