Noutati

Metode moderne în studiul fizicii la Luduș

 

La finalul lunii noiembrie, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș, director Adrian Banea,  a fost locul primitor care a găzduit Cercul pedagogic al profesorilor de fizică de la şcolile gimnaziale din zona Luduș, Iernut, Sărmaș. În modernul laborator de fizică-chimie al școlii, profesoara Lorena Olaru a predat o lecție deschisă – model elevilor din clasa a VIII-a cu tema „Legea lui Arhimede”.

 

 

Dotare la nivel înalt

În desfășurarea lecției demonstrative, prof. Lorena Olaru a prezentat resursele de pe platforma unui proiect european, NEXTLAB. „Acesta promovează metode noi la clasă pentru studiul fizicii, informaticii și matematicii. „Elevii nu mai sunt atrași de aceste discipline de care avem atâta nevoie și atunci începând chiar de la grădiniță sunt foarte multe proiecte europene care promovează folosirea unor metode atractive pentru atragerea în studiul acestor discipline a preșcolarilor și elevilor”, spune prof. Lorena Olaru. La Luduș, la „Ioan Vlăduțiu” pasul de la teoria frumoasă și interesantă, la realitatea dotării materiale s-a făcut datorită unor sponsorizări generoase. Mai întâi, în cursul anului trecut, Horea Beldean de la EON Gaz a donat școlii un număr de 20 de calculatoare performante. Apoi fabrica SAMARCU prin Mihai Man a asigurat școlii aparatură de laborator în valoare de 20000 lei în care a fost inclusă o tablă inteligentă cu videoproiector performant și laptop. Un alt set asemănător a fost instalat pentru uzul claselor mici. Conectarea calculatoarelor la sistemul central a fost realizat de prof. Adraian Olaru și de Mihai Man. „Aceste două sponsorizări minunate ne ajută să aplicăm metode noi, moderne, să-i atragem pe elevi în studiul științelor reale care de obicei sunt dificile pentru ei”, spune prof. Lorena Olaru.

În partea a doua a întâlnirii, prof. Adrian Olaru a prezentat un referat cu privire la utilizarea dispozitivelor mobile în studiul fizicii. A fost un material interesant care se adresează tuturor celor care utilizează un telefon mobil performant care se poate transforma în instrument foarte util studiului fizicii. La discuții au participat profesorii Alec Teodor, Cristina Cârcoană, Mariana Bălaș, Olga Stoica, Lorena Olaru, Adrian Olaru și responsabilul Cercului, prof. Ioan Pop. Încheiem cu o concluzie a profesorului Adrian Olaru: „Profesorii trebuie să găsească echilibrul necesar între metodele tradiționale și cele „newmedia”, precum și moduri inedite, inspirate, inovatoare de utilizare a acestora din urmă”.

 

 

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button