Noutati

Ora Pământului la Luduș

 

 

Peste 70 de elevi ludușeni, de la Școala Gimnazială ,,Ioan Vlăduțiu”, Școala Gimnazială nr.1 și de la Liceul Tehnologic nr.1, sub bagheta dl. prof. de educație muzicală Șopterean Ioan, voluntar în cel mai mare Program Național Cantus Mundi, de integrare muzicală din România, înițiat de reputatul dirijor Ioan Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră ,,Madrigal – Marin Constantin”, au participat și anul acesta ca voluntari și au cântat în cadrul Proiectului Național ,, Stinge lumina și cântă de Ora Pământului”, derulat sâmbătă 26 martie 2022, de la ora 20:30 până la ora 21:30 în fața Primăriei Orașului Luduș, pentru a transmite un mesaj de solidaritate și armonie cu Pământul.

 

 

Din  vastul repertoriu amintim: Heal The World (Michael Jackson), Submarinul Galben, Let It Be (The Beatles), Vine, vine primăvara, Alunelul, Dacă vesel se trăiește, Aseară ți-am luat basma, Cântecul gamei, Coborâi din deal în vale, Acasă, Trandafir de la Moldova, Creioane colorate, Cântă cucu-n Bucovina, Iubirea schimbă tot, Pleacă, Imnul Cantus Mundi, etc. toată activitatea s-a încheiat cu o horă alături de public.

 

 

Ora Pământului (Earth Hour) reprezintă un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

 

 

După 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela  sa peste 1.670 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea căntului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierile legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau  psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea socirtății noastre.

 

 

A fost o activitate de succes, în care am dovedit din nou că împreună putem realiza fapte mărețe și putem aduce o schimbare nu doar în viețile copiilor, dar și în viețile adulților, noi vrem să protejăm natura. Prin această mișcare voluntară de mediu am fost solidari cu miile de refugiați Ucrainieni.

 

 

 

Pentru conformitate,

Prof. Sopterean Ioan,

Voluntar al Corului Național de Cameră

“Madrigal – Marin Constantin”

 

 

Foto: Sebastian Căpușan

Articole Similare

Back to top button