Noutati

Panoramic luduşean. Grupaj realizat de Ioan A. Borgovan

 

Majorarea tarifelor de salubrizare. Procedura de licitaţie deschisă derulată în perioada 3 iulie 2018 – 10 septembrie 2018 a fost finalizată prin întocmirea unui raport în care a fost declarată câştigătoare oferta depusă de Asocierea SC Servicii Salubritate Bucureşti SA – SC Sylevy Salubriserv SRL la următoarele tarife: persoane fizice 4,95 lei/ persoană/ lună (plus TVA) şi persoane juridice 49,5 lei/ metru cub (plus TVA).

Între Primăria oraşului Luduş şi SC Sylevy Salubriserv SRL s-a încheiat un contract de prestare a serviciului de salubrizare a oraşului în 26 septembrie 2018, dar în 8 februarie 2019, SC Servicii Salubritate Bucureşti SA solicită aprobarea modificării tarifelor aplicate, motivul fiind majorarea salariului minim pe economie începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Într-un referat înaintat Consiliului local Luduş, Anca Năsăudean, şefa Serviciului Investiţii, Achiziţii, Domeniu Public a propus, conform legislaţiei în vigoare, „modificarea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubrizare – activitatea de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similar provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat (…) după cum urmează: persoane fizice 5,17 lei/ persoană /lună (plus TVA) şi persoane juridice 51,45 lei/ metru cub (plus TVA)”. În conformitate cu Legea nr.215/2001, privind administraţia publică locală, propunerea a fost aprobată de Consiliul Local Luduş.

 

 

Contracte ANL prelungite. În luna februarie 2019 a expirat valabilitatea contractelor de închiriere având ca obiect folosinţa a 15 apartamente din blocul nr. 11 din strada Zăvoiului, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). În Legea privind înfiinţarea acestei Agenţii, nr. 152/1998, este prevăzut că „după expirarea perioadei contractual iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face succesiv, pe perioade de câte un an”.

Primăria oraşului Luduş a luat act de cererile depuse de titularii contractelor de închiriere şi a cerut acestora să certifice că la data prelungirii contractelor de închiriere, titularii, soţul/soţia acestora şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora, nu au dobândit o locuinţă în proprietate şi/sau cu chirie, proprietate de stat, proprietate a Primăriei sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Toţi cei 15 titulari de contracte de închiriere au făcut dovada că respectă Legea nr. 152/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi Normele metodologice pentru punerea în aplicare a Legii menţionate. În consecinţă, Consiliul local Luduş a aprobat prelungirea, pe o perioadă de un an, cu începere de la 1 martie 2019, a contractelor de închiriere a apartamentelor din blocul nr. 11 din strada Zăvoiului, construite prin ANL.

 

 

Beneficiarii venitului minim garantat prestează lucrări de interes local. Conform Legii privind venitul minim garantat, nr. 416 din anul 2001, familiile şi persoanele singure au dreptul la un venit minim garantat ca formă de existenţă socială.

La articolul 6, aliniatul 2 şi articolul 7, a Legii nr. 416/2001 este prevăzut că pentru sumele acordate ca ajutor social, „una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului acţiuni sau lucrări de interes local, aprobate în prealabil prin hotărâre de consiliu local”, spune Daniel Moca de la Direcţia de Asistenţă socială din Primăria oraşului Luduş.

În planul de acţiuni cuprinzând lucrările ce trebuie executate în anul 2019 de către beneficiarii Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat sunt prevăzute: curăţat gunoaie, încărcate în coşuri şi transportate la containerele special amenajate în cartierele şi parcurile oraşului; curăţarea trotuarelor, a drumurilor, a parcărilor şi a parcurilor, de zăpadă; măturatul şi curăţat gunoiul din piaţa săptămânală şi platforma din faţa sălii de sport. În cartierele Gheja şi Roşiori, beneficiarii legii venitului minim garantat trebuie să întreţină curăţenia şi în cimitire şi la căminul cultural, precum şi pe străzile laterale.

 

 

Program nou la bazinul de înot. Începând din anul 2015, „Bazinul de înot didactic” din oraşul Luduş a devenit o atracţie pentru cei care sunt amatori de mişcare într-un ambient deosebit de plăcut. Cu o afluenţă mai mare în perioadele cu temperature mai scăzute, bazinul îşi dovedeşte utilitatea şi în timpul verii când Mureşul, aflat la câţiva paşi distanţă, nu reuşeşte să facă o concurenţă notabilă.

Primul regulament privind funcţionarea, întreţinerea şi exploatarea Bazinului de înot didactic, situat în oraşul Luduş, strada Pieţei, a fost aprobat de Consiliul Local în luna iunie 2015. Ulterior, regulamentul a mai suferit modificări, ultima modificare şi completare fiind propusă Consiliului Şocal la sfârşitul lunii februarie.

Printr-un referat întocmit de Cornel Luca, şef Serviciu „Pieţe, Sala de sport, Bazin Sportiv şi Stadion” se propun patru modificări şi o completare. La articolul 4 (1) se modifică accesul în incinta bazinului după programul: luni – joi, între orele 10.00 – 21.00, vineri: orele 10.00 – 22.00, sâmbătă: orele 11.00 – 22.00, duminică: orele 11.00 – 21.00; la articolul 4 (2) se fac precizări asupra utilizării bazinului conform programării; la articolul 7 sunt specificate atribuţiile administratorului; la articolul 20 sunt indicate resursele financiare necesare funcţionării bazinului, cu sume din vânzarea biletelor şi abonamentelor şi din bugetul local al oraşului Luduş. Legislativul local a aprobat atât  modificările făcute, cât şi completarea Regulamentului cu tarifele aplicate şi modelul de contract cadru de închiriere a culoarului la bazinul de înot.

 

 

Administratori noi la Administrativ Serv Luduş. Comisia pentru declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Administrativ Serv SRL Luduş a fost constituită prin Hotărârea Consiliului local Luduş nr. 30/2018 privind declanşarea procedurii de selecţie a membrilor consiliului de administraţie, în componenţa: Marius Dudilă (foto), preşedintele comisiei, Maria Suciu – şef Birou „BFCRU” şi Paul Mihai Precup, ambii membri ai comisiei de selecţie.

Comisia s-a întrunit la sediul Primăriei oraşului Luduş pentru deschiderea plicurilor conţinând candidaturile pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie şi evaluarea acestora. Au fost depuse în termenul legal trei dosare de candidatură: Dorin Cormoş, Liviu Popa şi Sorinel Tripon. Comisia de selecţie a constatat că toţi cei trei candidaţi au prezentat toate documentele prevăzute,  candidaţii întrunind condiţiile necesare pentru a ocupa o poziţie de membru în Consiliul de Administraţie.

Au fost analizate şi scrisorile de intenţie ale celor trei candidaţi, aceştia fiind notaţi după cum urmează: Sorinel Tripon (89 de puncte), Liviu Popa (85 de puncte) şi Dorin Cormoş (84 de puncte). Interviul a fost constituit pe baza unui set de şase întrebări prin care „s-a urmărit atât testarea cunoştinţelor generale de guvernanţă corporativă, cât şi abilităţile generale manageriale, evaluarea individuală fiind realizată pe baza punctajelor obţinute în urma aplicării matricei profilului membrilor consiliului de administraţie în urma susţinerii acestei probe”.

În final, Consiliul Local Luduş a aprobat propunerea comisiei de selecţie, aceea de numire a candidaţilor Sorinel Tripon, Liviu Popa şi Dorin Cormoş în calitate de administratori în Consiliul de Administraţie al Administrativ Serv SRL Luduş, pentru un mandat de patru ani.

 

 

 

A comsemnat

Ioan A. BORGOVAN

 

Sursa: ZI DE ZIwww.zi-de-zi.ro

Articole Similare

Back to top button