Noutati

”Pregătește-te de grădi ”, la Luduş!

 

La un moment dat vine timpul înscrierii copilului la grădiniţă. Oricât de mult aşteptăm acest moment, conştienţi fiind de pasul important pe care copilul îl face spre lume, ca familie trăim acest moment diferit, dar emoţiile nu ocolesc acest început niciodată. De asemenea, nici pentru grădiniţă acest moment al debutului pentru unul sau mai mulţi copii în acelaşi timp, nu poate fi lăsat la voia întâmplării, ci trebuie bine gândit şi organizat pentru o tranziţie cât mai uşoară şi eficientă de la mediul familiei la cel al instituţiei de educaţie.

 

Proiect Paula Stina

 

Intrarea în grupa mică, la grădiniţă, este pentru copilul preşcolar un eveniment social important, iar procesul adaptării la noua situaţie nu este foarte uşor. Copilul care trece pentru prima oară pragul gradiniţei, părăsind universul familiar de acasă, trăieşte o aventură surprinzătoare. De la locul său binestabilit de părinţi, printr-o trecere mai mult sau mai puţin bruscă, se trezeşte într-un mediu nou, de la care nu ştie ce să aştepte şi căruia nu ştie cum să-i răspundă. Primul fenomen care se produce este o stare de tensiune, generată de efortul stocării de către copil a unei cantităţi excesive de informaţii noi, între persoane pe care acum le vede pentru prima dată. Pătrunderea copilului în noul mediu instituţionalizat al gradiniţei, unde intră în contact cu persoane straine, generează reacții afective variate: unii se adaptează mai ușor, rapid,iar alţii mai greu.

Pentru a face această tranziție mai ușoară, vino împreună cu micuțul tău la atelierele de joacă și socializare ”Pregătește-te de grădi”!

Primăria și Consiliul Local Luduș în parteneriat cu Asociația Cultural-Creștină ”Sf. Împărați Constantin și Elena” Luduș și Grădinița ”Căsuța fermecată”, vă invită să participați în perioada 6-9 septembrie 2016 la atelierele de joacă și socializare pentru adaptarea copiilor în grădiniţă: ”Pregătește-te de grădi ”, program derulat în cadrul proiectului de dezvoltare comunitară ”Pași spre viitor”.

 

 

 

Coordonatorii:

Paula Lucia Stînă, Carmen Petac, Viorel Ormenișan

Articole Similare

Back to top button