Noutati

Știri pe scurt din Luduș. Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

CETĂȚENEASCĂ. Situat între blocurile 5 și 6 din strada Bradului, un mic spațiu verde atrage atenția trecătorilor chiar dacă are o expunere mai retrasă. Principalii „vinovați” de apariția acestui loc bine amenajat sunt Alexandru Bungărdean și Parajdi Ștefan, locatari ai blocului nr. 6. Într-un spațiu delimitat de un gărduleț interesant se găsesc plante ornamentale, aranjamente din pietre, o mică fântână arteziană funcțională și un sistem de iluminat electric. Toate acestea au fost construite începând din anul 2009 și cu ajutorul unor locatari. Foișorul din lemn și băncile oferite de primărie completează un spațiu plăcut pentru petrecerea timpului liber al locatarilor din zonă.

ALOCARE. În ședința Consiliului Local din luna septembrie, aleșii locali au luat în discuție o cerere a Parohiei Ortodoxe Române Luduș II prin care protopopul preot paroh Lucian Voșloban solicită un ajutor finaciar din partea Primăriei. Consiliul Local a aprobat suma de 3000 lei pentru continuarea lucrărilor de renovare și de înlocuire a stranelor din biserica parohială, precum și executarea unor lucrări de izolații a pereților interiori până la înălțimea de doi metri.

 

DSC08631

 

REPREZENTANȚI. Pentru anul școlar 2014-2015, Consiliul Local și-a desemnat reprezentanții în Consiliile de Administrație de la unitățile de învățământ din oraș. În referatul său, directorul „APL și ADP” Daniel Șofron a precizat că numirile se fac în conformitate cu OUG 49/2014, privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative și în temeiul Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale. În CA de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” au fost numiți Tănasie Bologa și Ioan Pop, iar în CA de la Grădinița „Căsuța fermecată” a fost numită Anda Oniță. Toate propunerile au fost aprobate în unanimitate de consilierii locali.

REFACERE. Printr-o adresă din luna august, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1, Cristina Cârcoană se adresa Primăriei orașului Luduș pentru a obține un sprijin financiar pentru refacerea parchetului din două săli de clasă. Suprafața totală de 110 m.p. a fost deteriorată de o inundație produsă de spargerea unei conducte de apă. În ședința Consiliului Local din 23 septembrie a fost aprobată suma de 5000 lei pentru remedierea defecțiunii și a urmărilor produse.

 

7

 

SPRIJIN. În luna septembrie, conducerea Parohiei Reformate din Luduș a solicitat Consiliului Local un sprijin financiar necesar lucrărilor de înlocuire a ferestrelor vechi de la clădirea bisericii, cu geamuri termoizolante. Având în vedere prevederile OG nr. 82/2001, privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, Consiliul Local a aprobat acordarea unui ajutor financiar în sumă de 3000 lei bisericii reformate din Luduș.

VIABILIZARE. Obiectivul de investiții „Locuințe pentru tineri destinate închirierii”, cu 42 de locuințe în regim de Subsol-Parter-2 etaje și Mansardă a fost finalizat în luna decembrie 2013 de către ANL. Obligația Primăriei Luduș era aceea de amenajare a străzilor, trotuarelor, parcajelor și zonelor verzi. Printr-un referat depus la Biroul „BFCRU”, Anca Năsăudean a solicitat suma de 15.000 lei necesară întocmirii Studiului de Fezabilitate cu tema „Viabilizare teren pentru ansamblul de locuințe din orașul Luduș, strada Zăvoiului, nr. 13-15-17”. Consilierii locali au aprobat alocarea sumei necesare.

 

 

A CONSEMNAT

IOAN ANDREIU BORGOVAN

Sursa: PUNCTUL www.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button