Noutati

Vom reuși împreună? Un proiect educațional ludușean cu adresabilitate județeană!

 

La această întreb are un posibil răspuns este dat de proiectul educațional privind integrarea psiho- socială a elevilor cu dizabilități din unitățile de învățământ. Ca un argument principal al inițiatorilor, profesorii Daniel Țeculescu, Fogarasi Cristina și Andreea Cristina Moldovan este recunoașterea și dorința societății de a se implica în rezolvarea acestei dificile problematici a educației copiilor în general și a celor aflați în dificultate în special.

 

DSC_0432

 

 
Totul a pornit de la un adevăr de necontestat, acela al dreptului fundamental la educație care trebuie asigurat fiecărui copil, indiferent de posibilitățile sale individuale. Inițiatorii proiectului consideră că „sistemul educațional trebuie structurat, organizat și concretizat în așa fel încât să țină seama/ să ia în considerare marea diversitate a acestor caracteristici și necesități”. În acest context trebuie să fim de acord că dreptul la educație al fiecărui copil este inclus în Declarația universală a drepturilor omului cu o subliniere în plus în Declarația Mondială asupra educației pentru toți. Parteneri în acest proiect care se derulează în anul școlar 2015/2016 sunt Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș, Centrul școlar pentru educație incluzivă nr. 2 Tîrgu Mureș, Centrul Județean de resurse și asistență educațională Mureș, Școala Gimnazială Iernut și Liceul Tehnologic Luduș.

 

Liceu 2

 

 
Coordonatorul de proiect, profesorul Daniel Țeculescu și colegii săi spun că acest proiect „răspunde la nevoile de recuperare continuă a copiilor – elevi cu nevoi speciale, dar și la depășirea și rezolvarea unor bariere”. Principalele obiective ale proiectului sunt: Dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare; Însușirea de noi cunoștințe prin intermediul activităților desfășurate; Respectarea normelor și regulilor specifice desfășurării activităților colective. Daniel Țeculescu este convins că beneficiarii direcți sunt elevii din școlile amintite, dar și preșcolarii de la Grădinița cu program normal din cartierul Gheja, părinții și profesorii participanți la proiect: profesorii Nicoleta Simona Păcurar, Izabela Florea, Fogarasi Gyongyi, Andreea Cristina Moldovan, Elena Mărginean, Adela Hagău și Mărioara Dăian.

 

 

 

 

A consemnat
Ioan A. Borgovan

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button