Noutati

Actorul ludușean Dan Boldea la taifas cu inegalabila Maia Morgenstern

 

Actorul ludușean Dan Boldea a realizat un interviu de tip dialog împreună cu marea actriță Maia Morgenstern, despre ce înseamnă actoria, viața de actor și arta teatrului în general.

Actrița Maia Morgenstern este cunoscută pentru rolurile sale în filme precum The Passion of the Christ (2003), în regia lui Mel Gibson, sau pentru rolurile sale în producții de teatru, precum Cuvântul progres rostit de mama suna teribil de fals (2023), în regia lui Botond Nagy.

Actorul Dan Boldea este cunoscut pentru rolurile sale în filme precum Toni și Prietenii săi (2021), în regia lui Ion Indolean, sau pentru rolurile sale în producții de teatru, precum CTRL+Z (2021), în regia Anei Maria Țîrlea.

 

 

Printre cele discutate de către cei doi se numără și o dezbatere despre fragilitate și sensibilitate în munca actorului.

„Un actor este foarte fragil și este foarte vulnerabil, și poate și felul în care este crescut, sau cel puțin așa era pe vremea mea, pentru a deprinde tainele acestei meserii, după cum le spun și studenților mei, trebuie să înțelegi că aceste taine sunt sensibile și mișcătoare, iar acest tip de profesie esta una nobilă. Atunci când ești inspirat, le știi pe toate, nu ai nevoie să îți spună nimeni nimic, și cred că fiecare dintre noi, cei care iubim și care vrem să ne apropiem într-un fel sau altul de această arta, avem momente de inspirație.” – a declarat Maia Morgenstern în interviul-dialog realizat de către Dan Boldea.

Tot în acest material, pe care îl găsiți în noul număr al prestigioasei reviste Studia Dramatica, a Universității Babeș-Bolyai, actorii discută despre traume, încrederea în sine, respectul față de propria persoană sau față de ceilalți, și despre multe alte subiecte extrem de importante și profunde. Ambii actori au ales să fie extremi de sinceri, reali și plini de emoție în acest dialog – și se simt, parcă, dincolo de cuvinte, emoțiile și gândurile acestora.

Întregul material poate fi consultat aici: https://dramatica.ro/index.php/j/index

 

 

Redacția

Articole Similare

Back to top button