Noutati

LA LUDUȘ, CONCURS DE PESCUIT PENTRU COPII

 

 

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Mureş, în parteneriat cu Primăria oraşului Luduş, a organizat sâmbătă, 29 iulie 2023, între orele 8.00 şi 12.30, un concurs de pescuit sportiv staţionar, pe braţul mort al râului Mureş, situat în intravilanul oraşului Luduş.

La concurs au participat doar copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, însoţiţi obligatoriu de un părinte sau un tutore. Înainte de începerea concursului, fiecare însoţitor a semnat un document oficial prin care şi-a asumat întreaga responsabilitate de supraveghere a copilului pe durata concursului.

 

 

AJVPS Mureş a oferit gratuit celor 45 de copii selectaţi atât undiţe, cât şi momeala pentru pescuit.

După evaluarea rezultatelor şi întocmirea clasamentului, la ora 12.00, a avut loc premierea celor mai norocoşi tineri pescari luduşeni, seria iulie 2023, de către viceprimarul Kis Istvan şi preşedintele AJVPS Luduş, Ioan Tet, după care toţi peştii prinşi au fost redaţi mediului acvatic în care au crescut.

Iată şi clasamentul final:

Locul I – Gyarmati Paul

Locul II – Trif Camelia

Locul III – Man Dorian

Cea mai mare captură – Henteș Denis

 

 

Competiţia a fost o modalitate de socializare, în timpul căreia copiii au fost ajutaţi să înveţe că în orice activitate umană sunt şi reguli obligatorii, nu numai beneficii personale.

Unul dintre principalii organizatori ai concursului de pescuit sportiv de la Luduș, viceprimarul Kis Istvan, ne-a declarat că Primăria Luduș are o preocupare majoră, aceea de a „promova pescuitul în rândul copiilor, grija și respectul pentru natură și o ocazie foarte bună pentru socializare. Prin activitatea de pescuit îi scoatem pe copii de la calculator, schimbăm telefonul cu undița, ceea ce este foarte bine pentru copii.”

La rândul său, directorul executiv Daniel Totu a spus că “la Luduș este deja o tradiție în acest domeniu, nu au mai fost concursuri de o asemenea amploare pentru copii și tineri și fără să aduc laude nesusținute de fapte, trebuie să spun că acesta este unul din cele mai bine organizate concursuri pe care le-am văzut în ultimii ani. Felicit AJVPS Mureş, pe președintele Ioan Tet pentru implicarea exemplară, totul a fost realizat în cele mai bune condiții.”

La final, ing. Ioan Tet, coordonatorul pescarilor din Luduș afiliați AJVPS Mureș ne-a declarat că “la concurs au participat 45 de copii cu vârsta între 6 și 14 ani care au primit la sfârșitul concursului medalii de participare, cupe, diplome. Clasamentele s-au întocmit după numărul de pești prinși de copii și după greutatea totală a peștilor capturați. De menționat că toți acești pești au fost eliberați după înregistrare. Vom fi alături de Primărie și la alte asemenea activități”, a încheiat Ioan Tet.

 

 

A consemnat
Dan Ludușan

Articole Similare

Back to top button