Noutati

Panoramic luduşean. Grupaj realizat de Ioan A. Borgovan

 

INVICTUS-ROMÂNIA 100. Din anul 2013, cadrele militare din Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale şi Batalioanele care sunt subordonate participă la Ştafeta INVICTUS care apropie mediul militar de cel civil şi îmbină cunoaşterea istoriei patriei cu acţiunile de voluntariat şi cu activităţile educative. În acest an, Ştafeta este prezentă pe cele trei trasee pe care a acţionat Armata Română în cel de-al II-lea Război Mondial şi anume Moldova-traseul roşu, Transilvania-galben şi Banat, Crişana-albastru, adică cele trei culori ale drapelului naţional. Prin aceste trasee, cea mai lungă Ştafetă (peste 5000 km parcurşi) va uni toate reşedinţele de judeţ din ţară. În judeţul Mureş, Ştafeta a parcurs traseul Sighişoara-Tîrgu Mureş în 22 octombrie, a doua zi plecând spre Luduş. La Tîrgu Mureş militarii şi civilii au fost întâmpinaţi de militari din Comandamentul CFOS şi de militari ai altor structuri militare din oraş. A doua zi, în 23 octombrie, membri Ştafetei au plecat spre Câmpia Turzii la Baza 71 Aviaţie, dar au oprit şi la Ungheni, Oarba de Mureş şi Iernut, acolo unde au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului şi la monumentul închinat mr. Post mortem Petre Tiberius, căzut la datorie în anul 2009 în Afganistan.

 

 

La Luduş, Ştafeta INVICTUS a ajuns în 23 octombrie fiind primiţi în centrul vechi al oraşului la Monumentul Eroilor. Au fost prezenţi primarul Cristian Moldovan, viceprimarul Kis Istvan, consilierii Liviu Botezan, Sebastian Căpuşan, Marius Dudilă, coloneii în rezervă Sever Popovici, Ioan Rusu şi Gheorghe Popa, comisarul şef Leonid Frandeş-comandantul Poliţiei, cpt. Zaharie Dumitru Vultur de la Jandarmerie, profesori, elevi şi locuitori ai oraşului. Lt. Col. Mircea Lucinschi de la Comandamentul Forţelor pentru operaţii speciale şi membrii Ştafetei au fost primiţi cu pâine şi sare de primarul Cristian Moldovan care le-a urat bun venit şi a afirmat că „acest proiect ambiţios omagiază deopotrivă Ziua Armatei Române şi Centenarul Marii Uniri şi promovează valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii neamului”.De remarcat că un component al Ştafetei INVICTUS este Cosmin Rusu, un tânăr originar din Luduş. După un scurt popas, membri INVICTUS au plecat mai departe spre Cîmpia Turzii, punctul final al zilei.

 

 

PUNCTUL NEGRU:

Se acordă SC MAPCOM SRL Tîrgu Mureş pentru distrugerea cablurilor de susţinere a echipamentelor Staţiei Hidrometrice Luduş din cadrul ABA Mureş.

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa : PUNCTUL – www.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button