Noutati

Candidaţi la ROTISOR! Staţi liniştiţi, se “prăjesc” ei singuri, noi doar vi-i prezentăm! BORDAN ANA – „Mă voi împotrivi vehement iniţiativelor unor grupuri de interese, clientelare, din Consiliul Local Luduş!”

 

Portalul LuduşOnline prin partenerul său media Radio Transilvania publică o prezentare a celor 4 candidaţi pentru funcţia de Primar al Luduşului, cât şi a listei de candidaţi pentru Consiliul Local, independenţi şi/sau reprezentând partidele politice.

Ordinea apariţiei va fi următoarea:

  1. STAN EMIL ALECU – candidat independent pentru C.L.
    2. BORDAN ANA – reprezentant şi candidat ALDE pentru C.L. + lista consilieri
    3. DEGAN VASILE – candidat PMP pentru funcţia de primar + lista consilieri
    4. KIS ISTVAN – candidat UDMR pentru funcţia de primar + lista consilieri
    5. MATHE ZSOLT PETER – candidat PNL pentru funcţia de primar + lista consilieri
    6. MOLDOVAN IOAN CRISTIAN – candidat PSD pentru funcţia de primar + lista consilieri

Primii doi vor apărea luni, 30 mai 2016, urmând ceilalţi patru, în intervalul 31 mai – 3 iunie 2016, după cum se vede în ordine alfabetică.

 

Bordan 1

 

Astăzi candidatul ALDE pentru Consiliul Local Luduş, BORDAN ANA.

Reporter: Ce v-a determinat să intraţi în viaţa politică?

BORDAN ANA: Dorinţa de a mă implica mai mult în viaţa oraşului în care m-am născut, am crescut şi m-am stabilit după întemeierea propriei mele familii.

Chiar dacă am fost un atent observator al vieţii publice şi chiar un militant activ al unor idei şi proiecte în comunitate de-a lungul anilor, am ales să fiu un sprijin din acea  postură. Acum a sosit momentul în care mi-am spus că dacă vreau ca lucrurile să fie făcute bine, trebuie să le fac cu mâna mea.

Lipsa asumării de responsabilitate în viaţa publică şi politică în general, m-au determinat să fac acest pas.

E nevoie de lideri fermi, care au ceva de spus,care pot face ceea ce spun!

 

Reporter: Când aţi făcut acest pas?

BORDAN ANA: În 2012 din dorinţa arzătoare de a-l alunga de la conducerea ţării pe Băsescu si ai lui.Era deja prea mult, caracatiţa portocalie îşi întinsese tentaculele în întreaga ţară. Deşi eram pregătită de mai multă vreme şi după cum am mai spus am fost implicată activ la nivelul comunităţii de mulţi ani, am aşteptat  ocazia potrivită pentru mine şi momentul politic oportun. Consider că din punct de vedere politic suntem la o răscruce în acest moment în România. Vreau să particip la reconstrucţia liberalismului autentic, aşa că în momentul în care PDL a fuzionat cu PNL am pus umărul la construcţia singurului partid liberal – Partidul Liberal Reformator, care astăzi se regăseşte în ALDE.

 

ALDE

 

Reporter: De când sunteţi candidat al  ALDE LUDUŞ   pentru Consiliul Local al oraşului Luduş?

BORDAN ANA: Sunt candidat ALDE din momentul în care conducerea partidului m-a considerat  potrivită pentru această funcţie, alături de colegii mei. ALDE e un partid tânăr, abia apărut pe scena politicii luduşene. Este prima candidatură pentru Consiliul Local şi în funcţie de rezultatul alegerilor din 5 iunie, eu împreună cu colegii mei vom stabili o strategie pe termen lung.

 

Reporter: De ce candidaţi?

BORDAN ANA: Răspunsul meu cred că e unul care ar trebui să fie pe buzele fiecărui politician: din dorinţa de mai bine! Dar aici e o problemă… mai bine pentru cine? Pentru clientela politică? Pentru capii partidului? Pentru familiile apropiate? Pentru rude?..  Nu! Pentru binele celui care are nevoie de asta… ORICINE ar fi! Candidez pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, pentru un oraş care are nevoie de oameni de calitate, de lideri care sunt gata să lupte pentru interesele legitime ale luduşenilor.

 

Bordan 2

 

Reporter: Cine sunteţi dumneavoastră, doamnă  BORDAN ANA?

BORDAN ANA: În ciuda faptului că n-am luat străzile la pas în această campanie electorală, sunt o persoană cunoscută de mulţi cetăţeni ai Luduşului. M-am născut aici, în urmă cu 51 de ani, am frecventat cursurile şcolii în care azi sunt profesor în învăţământul primar, apoi Liceul Pedagogic Tg. Mureş şi Facultatea de Stiinţe ale Educaţiei – Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Sunt căsătorită cu Dennis Bordan, economist, şef  birou taxe şi impozite în cadrul Primăriei Luduş şi împreună avem două fiice: Bianca şi Patricia. Felele mele împreună cu elevii mei sunt izvoare permanente de energie pentru mine. Am o vechime de 33 de ani la catedră şi vreau să ajung sănătoasă la pensie, într un oraş curat, nepoluat , în care oamenii să zâmbească atunci când se întâlnesc pe stradă. Pentru doritori, întregul meu CV stă la dispoziţia lor, dar mai mult decât cinstea, onestitatea, lipsa de ipocrizie, de aroganţă, de servilism, nu are ce să mă recomande pentru candidatura depusă. Sunt conştientă că nu sunt plăcută în unanimitate, dar ştiu sigur că sunt iubită de elevii mei şi stimată de părinţii lor.

 

Reporter: Care este părerea dumneavoastră despre conducerea actuală a ţării?

BORDAN ANA: N-am o părere bună! Avem un Guvern care nu pare să reprezinte  interesele României. Un Guvern care cu siguranţă nu reprezintă electoratul,el nefiind votat ci numit de preşedintele ţării. În ciuda faptului că unii sunt chiar buni profesionişti, nu fac decât să ducă ţara pe un drum descendent.

 

Bordan 3

 

Reporter: De ce credeţi că Programul  ALDE LUDUŞ   reprezintă o alternativă la ultimii patru ani?

BORDAN ANA: Trebuie să privim întotdeauna spre viitor şi să nu rămânem cramponaţi în trecut. Dacă au fost făcute lucruri bune la Luduş în ultima perioadă au fost făcute probabil şi datorită schimbării care s-a produs la ultimele alegeri. Nimeni nu-i de neînlocuit şi din fericire funcţiile nu-s moştenite pe viaţă. Din punctul meu de vedere trebuie să privim mai întâi la oameni şi mai apoi la partid, pentru că omul e cel ce sfinţeşte locul. El poate fi un om MARE înconjurat si de oameni MICI. Echipa ALDE vine cu o listă pentru Consiliul Local cu oameni noi, puternici, hotărâţi, care au dovedit bună credinţă în viaţa privată pe care o au. Suntem oameni serioşi, deschişi dialogului, cu idei bune şi care putem recunoaşte şi sprijini iniţiative bune atunci când le vedem. Programul ALDE este unul care va suporta modificari ori de cate ori va fi nevoie! Nu voi face nici eu, nici colegii mei nici o promisiune pentru că suntem sătui de ele! Cei care le fac, au ca scop obţinerea cu orice preţ a puterii! Nimic mai mult!… Si totuşi luduşenii trebuie să ştie că vom fi vocea lor în Consiliul Local, că vrem respect, că vrem să-i oprim pe cei care vor să încalce legea, că vrem linişte pentru copiii noştri, că vrem apropierea tinerilor de biserică, că nu mai vrem droguri în oraş, că vrem un Parc al Tineretului ca pe o ,,oază de verdeaţă”,  că vrem să fie cheltuiţi banii publici în folosul tuturor,  iar cetăţenii să aibă posibilitatea de a cunoaste modul în care s-au cheltuit aceştia, că vrem un învăţământ de calitate în spaţii adecvate, că dorim introducerea în şcoală, în formă legală, a programului Afterschool, prin care părinţii sunt sprijiniţi financiar şi desfinţarea altor forme, unde părinţii suportă toate cheltuielile, nu puţine la număr şi nu la îndemână unora care chiar au nevoie de acest program, că ne vom implică în identificarea unor personae fizice, ONG uri, care să fie dispuşi să ajute copiii şi adulţii cu dizabilităţi, ajutând astfel familiile lor, că va fi în grija noastră ca cetăţenii să poată participa în mod direct la luarea deciziilor importante pentru oraşul nostru, că vrem constituirea unui “sfat al înţelepţilor” care să sprijine activitatea aleşilor.

 

Reporter: Mesajul candidatului  BORDAN ANA  pentru luduşeni, posibili alegători ai dumneavoastră!

BORDAN ANA: Le spun luduşenilor să aibă încredere în ei, să fie plini de curaj şi să voteze oameni cinstiţi şi hotărâţi care pot să îi reprezinte cu adevărat! Voi sprijini iniţiativele din Consiliul Local care vor fi pentru cetăţeni şi dezvoltarea oraşului nostru şi mă voi împotrivi vehement iniţiativelor unor grupuri de interese, clientelare, aprobate în defavoarea interesului general al locuitorilor oraşului. Voi fi deschisă în discuţiile cu cetăţenii, voi avea un program săptămânal de întâlnire cu aceştia, în sediul ALDE, iar propunerile acestora vor sta la baza iniţierii proiectelor de hotărîre ale Consiliului Local…

VOTEAZĂ  ALDE! VOTEAZĂ  VOCEA  TA  ÎN  CONSILIUL  LOCAL!

 

 

 

 

 

Reporter

TIMEA FEKETE

Articole Similare

Back to top button