Noutati

Panoramic ludușean. Grupaj realizat de Ioan A. Borgovan

 

 

Continuă programul de igienizare și dezinfectare la Luduș. Continuând programul de igienizare și dezinfectare în campania împotriva răspândirii virusului COVID-19, Primăria orașului Luduș prin operatorul de salubrizare și Direcția „Intervenții Tansport Zone Verzi (DITZV) director Liviu Popa, execută vineri, 27 martie 2020, un program de igienizare și dezinfectare a domeniului public. Se dezinfectează străzile, aleile pietonale, mobilierul urban, parcurile de joacă, stațiile de autobuz, platformele subterane de colectare a deșeurilor, coșurile de gunoi și celelate spații publice frecventate de cetățeni. În această acțiune se utilizează o substanță pe bază de hipoclorit de sodiu în soluție de 12,5% clor activ, un dezinfectanteficient în combaterea virușilor și bacteriilor. Primăria orașului face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor pentru prevenirea răspândirii virușilor și bacteriilor. Mirosul de clor este ca urmare a utilizării substanțelor și nu afectează cu nimic oamenii. Primăria orașului face tot ce este necesar pentru a diminua riscurile de îmbolnăviri, dar trebuie să fie sprijinită și de cetățenii orașului care sunt obligați să respecte indicațiile impuse de specialiști.

 

 

Calificativ pentru secretarul general al Primăriei Luduș. Într-un raport de specialitate înaintat Consiliului local Luduș, Delia Maria Străin de la Compartimentul „Resurse Umane” din cadrul Primăriei orașului Luduș a precizat că „În conformitate cu dispozițiile articolul 62 ind. 3, alineatul (1), litera „e” și articolul 62, ind. 6, alineatul (1) din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici (…), primarul orașului va evalua performanțele profesionale individuale ale secretarului orașului, pe baza propunerii Consiliului Local”. Pentru concretizarea acestei dispoziții „se impune adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local, în acest sens”, a precizat primarul Cristian Moldovan. Conform articolului 62, ind. 10, alineatul (6) din Legea nr. 188/1999, calificativul final al evaluării se stabilește pe baza notei finale astfel: a) între 1,00 – 2,00 – nesatisfăcător; b) între 2,01 – 3,50 –  satisfăcător; c) între 3,51 – 4,50 – bine; d) între 4,51 – 5,00 – foarte bine. Proiectul de hotărâre privind propunerea de acordare a calificativului evaluării profesionale individuale ale secretarului general al orașului Luduș, Eugenia Giurgea, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019 a fost prezentat în plenul Legislativului local. Consilierul local Claudia Botezan a propus acordarea calificativului „foarte bine” secretarului general, propunere care a fost aprobată în unanimitate. După ce a mulțumit plenului pentru calificativul acordat, Eugenia Giurgea a precizat că procedura actuală de acordare a calificativului se va schimba: „Pentru activitatea din anul 2020, evaluarea se va face de către o comisie formată din primar și doi consilieri locali care vor fi nominalizați la momentul respectiv”.

 

 

Rețeaua școlară din Luduș, aprobată. În conformitate cu prevederile articolului 61 din Legea nr. 1/2011, a Educației Naționale și cu prevederile articolului 22 din Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, Consiliul Local Luduș aprobă organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru anul școlar 2020 – 2021.  Răspunzând solicitării făcute de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Consiliul Local Luduș a stabilit Rețeaua școlară de pe raza orașului pentru anul școlar 2020 – 2021 după cum urmează: Liceul Tehnologic nr. 1 (liceu tehnologic profesional), Școala Gimnazială nr. 1 (primar-gimnazial), Școala Gimnazială ”Ion Vlăduțiu” (primar – gimnazial), Grădinița „Căsuța Fermecată”  (preșcolari), care are arondate Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din strada Vânătorilor, Grădinița cu Program Normal nr. 1 din strada Vânătorilor, Grădinița cu Program Normal nr. 2 din strada Crinului, Grădinița cu Program Normal din Gheja, Grădinița cu Program Prelungit din Roșiori, precum și secția CSS pe lângă Grupul Școlar Industrial Luduș. În anul școlar 2020 – 2021 nu sunt prevăzute desființări sau comasări de școli, singura diferență față de anul precedent fiind schimbarea denumirii din Program Normal în Program Prelungit, deoarece s-a desființat grupa de Program Normal din Roșiori. Inspectoratul Școlar Județean Mureș a acordat avizul conform pentru unitățile de învățământ preuniversitar din orașul Luduș, pentru anul școlar 2020 – 2021, iar Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre elaborat în acest sens.

 

 

S-au analizat dosarele ANL. Comisia socială pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea  locuințelor construite prin ANL, comisie constituită prin dispoziția nr. 927 din 20 iulie 2016 emisă de primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan,  cu modificările ulterioare s-a întrunit în formula Cristian Moldovan, Anca Năsăudean, Claudia Vereș, Gabriela Fleșar, Veronica Iacob. S-a procedat la analizarea actelor depuse la dosarele solicitanților după care s-au acordat punctaje pentru fiecare dintre cele 18 dosare acceptate. Comisia a întocmit anexa 1 cu lista solicitanților ale căror dosare au fost respinse; anexa 2 cu lista solicitanților care au acces la locuințele construite din fondurile ANL; anexa 3 cu lista de prioritate pentru acordarea locuințelor construite din fondurile ANL. Procesul verbal al Comisiei sociale a stat la baza întocmirii unui Proiect de hotărâre a Consiliului local pentru aprobarea listei cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe construite prin ANL. Prezentat în ședința Legislativului local, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: ZI DE ZIwww.zi-de-zi.ro

Articole Similare

Back to top button